Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

Završeni su svi mečevi drugog kola, a u poslednjem, trećem meču grupne faze pada odluka u dve grupe ko će proći u nokaut fazu.

Mim
.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

FIFA je odlučila da od ovog utorka ima drugačije termine nego do danas.

Naime, na Svetskom prvenstvu će se od sada igrati u dva termina od 16.00 i od 20.00.

PROČITAJTE JOŠ

Razlog je što će se istovremeno igrati utakmice u okviru jedne grupe, a u grupi A je situacija poprilično jasna.

Katar, domaćin turnira, ostao je bez ikakve šanse da se plasira dalje, a u poslednjem kolu od 16.00 igra protiv Holandije kojoj je bod dovoljan za prolazak dalje. Holanđani mogu da ispadnu samo u slučaju da izgube od Katara i to većom razlikom nego Ekvador od Senegala.

Prvi kriterijum je gol razlika, a ukoliko je ona ista onda se gleda međusobni skor. Senegal i Ekvador igraju za prolazak dalje i timu iz Afrike odgovara samo trijumf.

Standings provided by Sofascore

Nešto je komplikovanija situacija u grupi A. Sjedinjene Američke Države moraju da savladaju Iran u poslednjem kolu ukoliko žele da prošu dalje. Iran pobeda vodi dalje, a biće mu dovoljan i bod ukoliko Englezi ne izgube od Velsa.

Engleskoj je dovoljan i remi za plasman dalje, ali porazom mogu i sami da ispadnu. To će se dogoditi ako izgube velikom razlikom od Velsa, što je teško očekivati jer im je trenutna gol razlika plus četiri, a Iran i SAD ne odigraju nerešeno.

Da bi Vels prošao dalje neophodno je da trijumfuje pri čemu bi Iran i SAD morali da igraju nerešeno.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Dušan Vlahović trči nakon utakmice sa Kamerunom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar