Foto: profimedia.rs

Slučajno smo im povredili Nejmara, on se naljutio na Srbe, nazvao naše fudbalere neprijateljima jer je morao da propusti preostale dve utakmice grupne faze Mundijala, ali Brazilci nam to nisu uzeli za zlo.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Igrali su očekivano svoju igru, pobedili Švajcarsku i dali i nama nadu da „orlovi“ u poslednjem kolu ipak mogu da se izbore za mesto u osmini finala, među 16 najboljih reprezentacija sveta.

Ali, pošto kod ništa ne može da bude jednostavno i da ide glatko, tako smo i ovog puta došli u situaciju da moramo da pobedimo ili idemo kući već posle prve faze. U nekim ludim okolnostima ne mora da znači da će nam i to biti dovoljno, već bi Srbija morala da juri i gol-razliku.

PROČITAJTE JOŠ

Najvažnija stvar jeste, dakle, da „orlovi“ pobede Švajcarsku i mnogi naši navijači u Dohi smatraju da je to možda i najbolji epilog dosadašnjeg takmičenja u G grupi, jer kad god Srbija može da kalkuliše to se, po njihovom mišljenju, ne završi dobro. Znači imamo jednu opciju, jedan cilj, treba nam pobeda i tri boda. Tek posle toga možemo da razmišljamo s kojim timom će igrati Brazil protiv Kameruna i s kojim motivom.

Poraz rasterećenih Francuza, koji su se pre poslednjeg kola plasirali u osminu finala, od Tunisa (0:1), upozorava da je ovakav rasplet moguć i u našoj grupi, ali nadamo se iskreno da to ipak spada u domen naučne fantastike. Brazilci su toliko moćni da su mogli da se podele u dva tima i oba bi po kvalitetu mogla da igraju u polufinalu Svetskog prvenstva.

Tite će, na primer, u meču s Kamerunom odmoriti Rišarlisona, a na teren će izvesti Gabijela Žezusa. Na klupi će možda ostati i Rafinja, Vinisijus, a u njihove kopačke uskočiće Gabrijel Martineli i Entoni, nema Nejmara, a tu će biti Rodrigo…

PROČITAJTE JOŠ

I da li neko od „rezervista“ neće poželeti da se nametne selektoru Titeu… Sumnjamo, zato mislimo da Brazilci nisu Francuzi, iako su i oni postigli gol za 1:1, ali je poništen po završetku utakmice na intervenciju VAR-a. Ne možemo ni da zamislimo kakve bi bile reakcije brazilskih novinara i njihove javnosti kada bi Tite i njegov tim izgubili od Kameruna. A pobeda je jedini rezultat koji „igra“ Afrikancima.

U slučaju da sve bude kako treba, Srbiji treba bilo koji trijumf, jer sada ima -2 gol razliku, a Kamerun -1, uz to da Kamerunci ne osvoje tri boda, a u suprotnom bi morala da se bori i za gol-razliku.

I na kraju – Srbi da budu Srbi, a Brazilci da se ne prave Francuzi.

BONUS VIDEO Navijači odlepili za jednom rečenicom, svi je ponavljaju u Kataru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare