Foto: Printscreen Twitter

Neredi se ne dešavaju prvi put.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Maroko je napravio najveću senzaciju do sada u nokaut fazi Svetskog prvenstva u Kataru izbacivši Španiju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Pročitajte još

Navijači Maroka koji žive u Briselu napravili su haos nakon te utakmice.

Tokom noći je trajao sukob belgijske policije i Marokanaca koji su uništavali i imovinu grada. Ovo nije prva situacija u kojoj su huligani vandalizovali grad nakon pobede. To se desilo i posle utakmice baš sa Belgijom.

Gradonačelnik Brisela Filip Klose govorio je o ovim incidentima i o tome da li su mogli biti izbegnuti.

„Moram najpre da čestitam svima koji su slavili na dozvoljen način, u skladu sa zakonom. Ali, istina je da smo morali da primenimo silu i da je bilo stotine hapšenja, znatno kasnije po završetku utakmice. Moja poruka je jasna: ako želite da dođete i pravite žurku u Briselu, dobrodošli ste. Ali, ako dođete i pravite probleme, onda ćete imati posla sa policijom“, rekao je Klose.

Istakao je da se ne rukovodi strahom od budućih incidenata.

„Ne rukovodim se strahom, nego organizacijom. Hteo bih da se zahvalim onoj ‘velikoj braći’ koja su pravila ljudske lance i sprečavala da se stvari otrgnu kontroli. Ponavljam, manjina je pravila probleme i urušavala sliku o belgijsko-marokanskoj zajednici. Ta ‘velika braća’ su na našoj strani, na strani policije. Mi ćemo se isto pripremiti i za subotu, bilo da tada pobedi Maroko ili Portugal, jer imamo i veliku portugalsku zajednicu kod nas. Oni koji budu pravili probleme moraće da se suoče sa policijom“.

Reagovala je i poslanica Evropskog parlamenta Kristin Anderson koja je rekla da je sve to posledica neuspele integracije migranata.

Ona je dodala da joj je zapanjujuće što Nemačka i dalje ima nameru da podržava migrantska kretanja koja stvaraju posledice na čitavu Evropsku uniju.

BONUS VIDEO PIKSI – Zašto se portparolu FSS ne sviđa pitanje Nove S?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare