Foto: FSS

Konačno su poznate i brojke

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao Nenad Bjeković, zamenik predsednika FSS.

Jedna od najbitnijih tema bila je oko troškova sa Mundijala u Kataru, te ukupnog ostvarenog profita zbog rezultat reprezentacije.

PROČITAJTE JOŠ:

Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS, prezentovao je članovima Izvršnog odbora FSS detaljan finansijski izveštaj, sa svim pojedinačnim prihodima osvarenim od plasmana na Prvenstvo sveta u Kataru, odnosno svim pojedinačnim troškovima.

Ukupni prihodi su 11.853.364 dolara, a rashodi 7.751.398,78 dolara. Dakle, ostvarena je dobit u iznosu od 4.101.965,22 dolara.

Članovi IO su usvojili izveštaj i konstatovali da su ostvareni zavidni prihodi, a čista zarada koju je ostvario Savez izgleda više nego značajna.

Polemiku po tom pitanju izazvao je Novica Tončev, član Izvršnog odbora, koji je napravio haos na sednici FSS. On je najpre nepozvan došao na sednicu, a tamo je prozvao Dragana Stojkovića Piksija, selektora seniorske reprezentacije i Nenada Bjekovića.

Tončev je još ranije najavio da će doći na sednicu, a na njoj je za Piksija rekao da je dobio bonus od milion i po evra zbog Mundijala, a da su Bjeković, kao i Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS i Stevan Stojanović, direktor, dobili po 350.000 evra. To znači da su njih trojica prema tvrdnjama Tončeva uzeli više novca nego igrači.

Tončev je takođe tražio da se diskutuje o statusu generalnog sekretara Jovana Šurbatovića.

BONUS VIDEO Piksijeva izjava nakon sahrane Siniše Mihajlovića