Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Fudbalska reprezentacija Urugvaja pobedila je selekciju Gane u 3. kolu i direktnom duelu za prolaz u eliminacionu fazu Mundijala u Kataru sa 2:0.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Ipak, to nije bilo dovoljno za prolaz u narednu rundu, pošto je selekcija Južne Koreja pobedila Portugal sa 2:1 u drugom meču grupe H.

PROČITAJTE JOŠ

Azijska ekipa je obezbedila prolaz u osminu finala zbog bolje gol razlike, a sa prvog mesta takmičenje će nastaviti Portugal.

Od samog starta krenula je ludnica i Gana je stvorila nekoliko šansi.

Najveću je imao Andre Aju koji je u 21. minutu promašio penal, nakon što je golman Urugvaja Serhio Rošet pročitao njegov udarac.

Foto:EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Deluje da je taj gol uticao na igru Gane koja je dominirala do tog momenta. Urugvaj ih je ekspresno kaznio i golovima Đovanija De Araskaete u 26. i 32. minutu.

Do kraja poluvremena nije bilo novih šansi i Urugvajci su otišli srećniji na odmor.

U drugom delu Gana je pokušavala da stigne do prednosti, ali je Rošet sjajno branio i Urugvaj je uspeo da sačuva mrežu do kraja meča.

Ipak, Južna Koreja je golom u 91. minutu povela protiv Portugala, što je značilo da Urugvaj ispada.

Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

U nadoknadi Urugvaj je krenuo svim silama, ali šanse su promašili Edinson Kavani i Maksimilijano Gomez, što je značilo da će južnoamerikanci takmičenja završiti u grupnoj fazi.

Napadač Urugvaja Luis Suarez je ostao u suzama nakon meča, a ovo će mu najverovatnije biti poslednji Mundijal u karijeri.


Gana – Urugvaj 0:2

(De Araskaeta 26, 32)

Stadion: Al Janoub; Sudija: Danijel Zibert (Nemačka)

Gana: Zigi – Siedu, Amarti, Salisu, Baba – Parti, Abdul Samed – Kudus, A. Aju, Dž. Aju – Vilijams; Trener: Oto Ado

Urugvaj: Rošet – Varela, Himenez, Koates, Olivera – Valverde, Bentankur, De Araskaeta – Peljistri, Suarez, Nunjez; Trener: Dijego Alonso


Južna Koreja – Portugal 2:1

(Kim Jang Gvon 27, Hvang Hi Čang 91 – Horta 6)

Stadion: Education City; Sudija: Fakundo Teljo (Argentina)

Južna Koreja: Kim Song Gju – Kim Mun Hvan, Kvon Kjung Von, Kim Jang Gvon, Kim Jin Su – Hvang In Bem, Jung Vu Jong – Kang In Li, Dže Sung Li, Heung Min Son – Čo Gue Sung; Trener: Paulo Bento

Portugal: Kosta – Dalot, Antonio Silva, Pepe, Kanselo – Neves, Nunes, Vitinja, Mario – Ronaldo, Orta; Trener: Fernando Santoš

Standings provided by Sofascore

Gana - Urugvaj 0:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar