Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) kažnjen je novčano sa 50.000 švajcarskih franaka zbog toga što su navijači "vatrenih" vređali Milana Borjana, golmana Kanade.

U obrazloženju stoji da je prekršen član 16 Disciplinskog kodeksa FIFA koji se odnosi na upotrebu reči i predmeta za prenošenje neprimerenih poruka na sportskim događajima.

PROČITAJTE JOŠ:

Dve reprezentacije sastale su se na stadionu „Kalifa“ u Dohi u grupnoj fazi Mundijala i Hrvatska je pobedila sa 4:1.

Tokom meča mogle su u više navrata da se čuju uvrede na račun Borjana i njegove porodice. „Borjane, Turčine, nap*** se k*****“, vikali su navijači.

Vređali su i Snežanu Borjan, suprugu golmana Kanade, njega su nazivali i „ustašom“ i posvetili mu ružan transparent sa oslikanim traktorom.

„Čuo sam da su vikali i vređali. To govori da su primitivci, da treba da porade na sebi i svojim porodicama, jer očigledno imaju neku frustraciju, pa dolaze ovde to da iskale“, rekao je Borjan posle meča, koji je tokom utakmice pokazao navijačima tri prsta.

Milan Borjan Foto:Nathan Denette / PA Images / Profimedia

Poznato je da je Borjan poreklom iz Knina, odakle je devedesetih izbegao prvo u Srbiju, a onda i u Kanadu.

Hrvatska je prošla grupu sa drugog mesta, zatim je u osmini finala na penale eliminisala Japan, pa sada ide na Brazil u borbi za polufinale.

Istovremeno je kažnjen i Fudbalski savez Srbije sa 20.000 švajcarskih franaka zbog toga što je u svlačionici pred meč sa Brazilom bila okačena zastava „nema predaje“ i teritorijom Kosova i Metohije.

BONUS VIDEO: Polazak fudbalera Srbije na aerodrom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar