EPA-EFE/Abir Sultan

Ovakav igrač se jednom rađa

Lionel Mesi je sa Argentinom izborio polufinale Mundijala, a protiv Holandije bio je najbolji igrač na terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom celog prvenstva, Mesi vuče Argentinu, a poseban motiv ima u činjenici da mu je ovo poslednji Mundijal u karijeri, a da „boginju“ nikada nije osvojio.

Protiv Holandije u četvrtfinalu, Mesi je postigao gol iz penala za 2:0, pre toga je imao i majstorsku asistenciju, a i u penal seriji je bio više nego siguran.

Mesijev gol u regularnom toku utakmice bio je njegov deseti na svetskim prvenstvima, čime se izjednačio sa Gabrijelom Batistutom. Takođe, njih dvojica imaju i tri broj golova na velikim takmmičenjima za Argentinu – po 23.

„Dragi Leo, čestitam! Držao sam rekord 20 godina i uživao sam. Sada mi je velika čast i zadovoljstvo da to podelim sa tobom, nadajući se svim srcem da ćeš moći da nadmašiš rekord već u sledećem meču“, napisao je Batistuta.

Takođe, Mesi je stigao do brojke od 17 golova i asistencija na svetskim prvenstvima, čime je prestigao Dijega Armanda Maradonu, koji je Argentini doneo poslednji trofej sa Mundijala.

Ono što je bilo interesantno nakon meča sa Holandijom, jeste i način na koji je Mesi proslavio pobedu. On nije kao svi njegovi saigrači otišao u zagrljaj Lautara Martineza, strelca poslednjeg gola iz penala, već je potrčao da čestita Emilijanu Martinezu, golmanu koji je „skinuo“ dva penala.

Zbog svega toga je Lionel Mesi poseban i niko nikad neće biti kao on.

BONUS VIDEO Leo Mesi – od trnja do zvezda