Dušan Tadić/Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Nova pravila pred sam početak Svetskog prvenstva.

Samo dan pred start Mundijala u Kataru, FIFA je odredila kako će izgledati kapitenske trake koje će nositi fudbaleri na Svetskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ

Velika prašina se digla oko toga da li kapitenska traka treba da nosi poruku podrške LGBT zajednice, jedni su bili za to, dok je sam domaćin bio protiv toga.

Deluje da je to bilo presudno i kapitenske trake neće imati poruke podrške LGBT zajednici i duginim bojama.

Ipak, u ovoj kampanji promovisaće se zajedništvo, zdrav život i borba protiv diskriminacije, a upravo takve poruke nalaziće se na kapitenskim trakama.

„Ove kampanje su uzele u obzir povratnu reakciju koju smo dobili od svih članica FIFA i probaćemo da promenimo svet na bolje. U svakoj rundi će mečevi biti povezani sa jednom od kampanja, a poruke će timovi pružati preko kapitenskih traka, ali one će biti prikazivane na LED ekranima na terenu, na zastavama na terenu“, piše u saopštenju FIFA.

Poruke će se razlikovati u zavisnosti od faze takmičenja. U prvoj rundi grupne faze poruka će biti „FootballUnitesTheWorld“ (Fudbal ujedinjuje svet).

Poruka druge runde će biti „SaveThePlanet“ (Sačuvajmo planetu), treće „ProtectChildren“ i „ShareTheMeal“ (Zaštitimo decu, Podelimo obrok).

Za osminu finala FIFA je spremila poruku „EducationForAll“ i „FootballForSchools“ (Obrazovanje za sve i Fudbal za škole), a za četvrtfinale „NoDiscrimination“ (Bez diskriminacije).

Polufinale će preneti poruku „BeActive“ i „BringTheMoves“ (Budi aktivan, Donesi pokret), a meč za treće mesto „FootballUnitesTheWorld“ (Fudbal ujedinjuje svet).

Još uvek nije poznato da li će finale imati posebnu poruku.

BONUS VIDEO Majstorija Tadića iz slobodnjaka za prednost protiv Bahreina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar