Fudbalska reprezentacija Brazila
Fudbalska reprezentacija Brazila; Foto: EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Biće teško zauzdati ovakvu ofanzivu.

Reprezentacija Srbije će od 20 časova igrati protiv prvog favorita šampionata Brazila, a gotovo je izvesno sa kojim će timom izaći na megdan Piksijevim „orlovima“.

U Brazilu su uvereni u pobedu i već pričaju o osmini finala, a očekuje se napadačaka igra i potpuna ofanziva.

PROČITAJTE JOŠ

Pojedini brazilski mediji ubeđeni su u igru sa četvoricom ofanzivnih igrača i totalnim napadom, ali postoje indicije da se Tite ipak neće toliko zaleteti.

Dileme na golu nema. Alison će sa novim imidžom bez brade biti prvi izbor među stativama.

Štoperski par će činiti gotovo izvesno Tijago Silva i Markinjos iako se ponegde provlači i opcija sa Danijelom Alvešom kao drugim centralnim. Ipak, malo je verovatno da će se Tite toliko kockati jer je već bio na udaru javnosti što ga je uopšte i pozvao. Opcija je i Eder Militao koji bi mogao i na levog beka.

Prva opcija na levoj strani će po svemu sudeći biti Aleks Sandro, dok je desni bek Danilo.

Pozicija zadnjeg veznog je rezervisana za Kazemira koji bi u paru sa mnogo ofanzivnijim Lukasom Paketom trebalo da čini sredinu terena. Prema najavama iz Brazila ispred njih će zaigrati Vinisijus Žunior po levoj i Rafinja po desnoj strani, a Nejmar u sredini iza Rišarlisona kao najisturenijeg napadača.

Foto: chosen11.com

To bi bila ultraofanzivna postava, ali Tite razmatra opciju da zbog opasnih kontri Srbije u vezni red ubaci Fabinja ili verovatnije Freda koga ne vole u Brazilu – tada bi na klupi ostao Vinisijus Žunior, a Nejmar bi se preselio na levo krilo.

Ostaje da se vidi da li će Tite ispuniti želje navijača za totalnom ofanzivom, ili će biti iole oprezan i zaigrati sa nešto gušćim veznim redom.

Sastav Brazila za Srbiju: Alison. Aleks Sandro, Markinjos, Tijago Silva, Danilo, Fred KAzemiro, Paketa, Nejmar, Rafinja, Rišarlison.

BONUS VIDEO Ko je jači: Evropski Brazilci ili Južnoamerički Srbi?