Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY.

Nije sve samo uspeh i slava.

Van Dajk je dolaskom u Liveprul za 85 miliona evra postao jedan od najplaćenijih defanzivac au istoriji fudbala i ključan deo šampionske slagalice kojom je Liverpul prekinuoo post u osvajanju titula dug tri decenije.

Ipak, pored sve slave i uspeha, njegov život je obeležila i teška porodićna priča.

PROČITAJTE JOŠ

Igrači najčešće nose svoja prezimena na dresovima, a ima i onih koji nastupaju sa imeno

m na leđima. To je slučaj i sa Virdžilom Van Dajkom.

Van Dijkov otac se zove Ron i oženio je devojku iz Sirne, Halen Fo Siju. Ovaj par je imao troje dece zajedno.

Najstariji sin Vergilije imao je 12 godina kada je otac napustio njega i majku, a još uvek se ne zna zašto je to učinio.

Nakon što je napustio svoju decu i ženu, njegov sin Virgil je morao naporno da radi da bi izdržavao svoju majku i braću i sestre.

Čak je radio i kao perač sudova dok je istovremeno igrao fudbal da bi ispunio svoje želje. Na kraju je postao svetska zvezda.

Inter - Liverpool
Inter – Liverpool Foto:REUTERS/Alessandro Garofalo

Njegova veza je trajala postepeno, a vrhunac se dogodio u zimu 2018. kada je za 85 miliona evra prešao u Liverpul.

Van Dajku nikada nije nedostajalo ambicije, ali ono što mu je uradio uvek mu je u mislima, zbog čega je nastupao samo sa svojim imenom na dresu.

U međuvremenu, Ron je pronašao novu ženu i izgubio kontakt sa decom, a ovaj 57-godišnjak se sada bavi popravkom i montažom televizora.

Zanimljivo je da je Van Dajk prao sudove za 5 evra na sat, sa 19 godina mu je puklo slepo crevo i umalo nije umro, a jedina koja je bila pored njega bila je njegova majka.

Iz tog razloga je veliki štoper Crvenog potpuno hladan prema ocu, iako se još uvek nije odrekao prezimena kao što su to učinili njegov brat Džordan i sestra Dženifer.

Van Dijk je uvek bio uz svoju ljubav iz detinjstva Riku Nooitgedagt, sa kojom se na kraju oženio.

Danas 31-godišnji Holanđanin važi za najboljeg defanzivca na svetu, bez obzira na lošu sezonu iza njega, i dalje je jedini štoper koji je dobio UEFA nagradu za igrača godine.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar