Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Crveno beli sačuvali glavne adute i rade na pojačanjima.

Srbija će od sledeće sezone (2023/2024) imati dva predstavnika u Ligi šampiona, a prvak će obezbediti direktan plasman u grupnu fazu i zagarantovan piliv od nekoliko desetina miliona evra. S druge strane, vicešampiona čeka komplikovan put do elite.

PROČITAJTE JOŠ

Dodatan izazov sa kojim su se oba tima suočila bila je izuzetno kratka pauza zbog Svetskog prvenstva koje se igra u novembru i decembru. Od finala Kupa Srbije krajem maja do okupljanja igrača Zvezde prošlo je 16 dana, dok su crno-beli dobili jedan dan više za odmor.

Osim toga, prozvika je u Zvezdi dočekana u mnogo boljem raspoloženju. Produžen je ugovor sa trenerom Dejanom Stankovićem. Zvezda je porodužila ugovore sa Markom Gobeljićem i Radovanom Pankovim, dok je ugovor istekao Milanu Gajiću sa kojim klub nije postigao novi dogovor.

„Zvezda je teška, nosi pritisak i strah. Gajić ima 26 godina i svestan je bio da je u ovom momentu Pičini prva opcija kod trenera Stankovića, a u tom slučaju je teško zadržati igrača. Mi u sezonu ulazimo samo sa Rodićem na levom beku i sa Radulovićem kao alternativom. Teško je dovesti dobrog igrača koji je svestan da je Rodić neprikosnoven i da će od 56 utakmica igrati bar 45“, rekao je Terzić.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Sa druge strane, Filipo Falko gotovo će sigurno napustiti redove šampiona i vratiti se u Italiju, a izvesni su odlasci i Aksela Bakajoka i Sekua Sanoga.

Ostanak Sekua Sanoga zavisiće od pojačanja, a on ima ugovor do decembra. Prema rečima Terzića razmatrano da mu se ponudi novi ugovor, ali da je možda potrebno podmlađivanje ekipe sa bržim igračima.

„Zainteresovani smo za Ada, ali nismo samo za njega. Razmatramo da li možemo da dovedemo boljeg igrača za manje novca. Za svaku poziciju imamo više opcija, a mi odlučujemo. Spremni smo da investiramo, Zvezda je dostigla trenutak kada mora da napravi ozbiljan iskorak u kvalitetu. Nije nam žao da investiramo ozbiljan novac, ali moramo dobro da procenimo sve“.

Pominjao se i odlazak Strahinje Erakovića u slučaju dobre ponude, ali je iz kluba to demantovano jer žele da sa njim ekipa pokuša da dođe do grupne faze Lige šampiona.

Crveno-beli su na pozajmicu poslali Andreja Đurića jednog od talentovanih igrača koji će se kaliti i tražiti svoj put u Sloveniji u ekipi Domžale.

BONUS VIDEO Proslava titule i Delije na ulicama Beograda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar