Foto: AP Photo/Dave Thompson

Završeno je izvlačenje parova za takmičenje Lige Evrope i možemo reći da žreb nije razočarao, baš kao ni u Ligi šampiona.

Iako u ovom takmičenju ove godine neće biti tima sa prostora bivše Jugoslavije, bilo je zanimljivo pratiti rivale Bodo Glimta koji je u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona poražen od Crvene zvezde.

Upravo je Bodo za protivnika dobio Mančester junajted i Porto, Makabi Tel Aviv, Bragu, Karabag, Union Sen Žiloa, Bešiktaš i Nicu.

PROČITAJTE JOŠ

Ne može se reći da je Junajted lako prošao, jer će pored Bodoa igrati još sa Rendžersom, Portom, PAOK-om, Fenerbahčeom, Viktorijom Plzenj, Tventeom, dok će im poslednji rival biti Steaua Bukurešt.

Pored njih velikani koji će se boriti za mesto u finalu koje se igra u Bilbau su – Totenhem, Roma, Porto, Ajaks, Hofenhajm, Atletik Bilbao, Real Sosijedad, Rendžers, Lion, Fenerbahče…

Liga Evrope, kao i Liga šampiona, od ove sezone broji 36 klubova. Igraće se ligaški deo, te će se na kraju praviti krajnja tabela. Neće igrati svako sa svakim, već je žrebom svaki klub dobio osam rivala – četiri kod kuće, četiri u gostima.

Prvih osam direktno će se plasirati u osminu finala, a timovi rangirani od 9. do 24. mesta igraće plej-of/baraž za osminu finala, s tim da će klubovima od 9. do 16. mesta na dodatnog žrebu biti obezbeđeno domaćinstvo.

BONUS VIDEO Mitrović nokautiran, sudija nije ništa svirao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar