Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Strašno.

Tokom utakmice Lacija i Rome u italijanskoj Seriji A navijači „neboplavih“ su u više navrata skandaloznim skandiranjem i antisemitskim porukama izazvali jezu kod ljubitelja fudbala, a jedan navijač ovog kluba je otišao korak dalje.

PROČITAJTE JOŠ...

On je na utakmicu protiv najvećeg rivala došao u crnom dresu Lacija sa imenom „Hitlerson“ i brojem „88“ na leđima.

Kako u istoriji Lacija nije bilo igrača tog imena, dok broj „88“ nosi hrvatski internacionalac Toma Bašić, jasno je da je ovaj navijač Lacija pokušao da na „uvijen“ način pokaže nacistički stav.

Naime, broj „88“ u nacističkoj terminologiji označava „HH“, skraćenicu za „Hajl Hitler“, zloglasni pozdrav koji su nacisti koristili tokom vladavine Adolfa Hitlera.

Takođe, i natpis na dresu nije prezime igrača, već ime knjige iz 2017. godine o sinu Adolfa Hitlera koji postaje predsednik Sjedinjenih Američkih Država, a na čijoj naslovnoj strani se nalazi zastava nacističke Nemačke uz naznake zloglasnog „kukastog krsta“, simbola nacističkog pokreta.

Ovo je tek poslednji u nizu skandala navijača Lacija koji su stekli status jedne od najozloglašenijih grupa u navijačkom svetu najviše zahvaljujući otvorenih simpatija prema fašističkim i nacističkim idejama, dok je veliki navijač Lacija bio i lider fašističke Italije, Benito Musolini.

Lacio je u derbiju Rima savladao Romu 1:0.

BONUS VIDEO VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar