Foto: Twitter/Sacha Pisani/Screenshoot

Ljubav prema klubu ne može da prestane.

Velika pandemija koronavirusa bila je veliki udarac na finansije mnogih klubova koji su se teško snalazili sa nedostatkom prihoda.

Nekima je to teško palo pa su morali da preduzmu najradikalnije poteze.

PROČITAJTE JOŠ

Čuvena italijanska ekipa Katanija sa Sicilije zbog toga je odlučila da proglasi bankrot.

Međutim, usledio je obrt koji je promenio stvari.

Navijači nisu dozvolili da se njihov simbol ugasi i pod novim imenom Katanija SSD 1946 počeli su da podižu fudbal iz pepela.

Fudbal u ovom delu Sicilije nije umro, Katanija je u Seriji D (četvrti rang takmičenja) i sjajno su započeli novu sezonu, gde su u prvih osam kola zabeležili osam trijumfa u svojoj grupi.

Ipak, centar pažnje su bili navijači Katanije koji su napravili spektakl u meču sedmog kola protiv Lokrija 1909. Domaći su pobedili rezultatom 2:0, a tribine stadiona Anđelo Masimino bile su pune. skoro do poslednjeg mesta gde su navijači napravili spektakl.

Prema nezvaničnim informacijama, meč četvrtog ranga u Italiji prisustvovalo je oko 20.000 gledalaca, a kapacitet stadiona je 23.266.

Emocije, strast i ljubav prema klubu nisu dozvolile gubitak jednog identiteta, a tim sa Sicilije uskoro bi mogao da se vidi u Seriji C, možda čak i Seriji B.

Početkom ove sezone u Seriju B vratio se još jedan kultni klub sa Sicilije, koji je bio na ivici gašenja i potpunog nestanka, i to ekipa Palerma.

Čini se da se fudbal na Siciliji polako oporavlja, što je svakako pozitivna i dobra vest za sve ljubitelje italijanskog fudbala.

BONUS VIDEO Spektakularan gol Tadićevog saigrača, podsetio jedan na najlepših u istoriji fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar