Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Fudbaleri Španije plasirali su se u finale Lige nacija pobedom nad Italijom 2:1 u drugom polufinalnom meču ovog takmičenja.

Prvo polufinale su u svoju korist rešili reprezentativci Hrvatske u sredu uveče, kada su posle produžetaka pobedili Holanđane sa 4:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Španci su u meču s Italijanima od uvodnih minuta trasirali sebi put ka pobedi. Najpre je Jeremi Pino bio precizan u trećem minutu i „furija“ je tada povela sa 1:0.

Suviše ležeran početak Italijana i povratni pas ka Đanluiđiju Donarumi potpuno se izjalovio kad je golman „azura“ probao da gurne loptu napred za Leonarda Bonučija.

Kapiten reprezentacije se spetljao, Pino je prišao i ukrao loptu pred šesnaestercem i lagano pogodio donji ugao.

Čiro Imobile je brže-bolje izjednačio penalom u 11. minutu, dok je deset minuta kasnije gol Davidea Fratezija poništen zbog ofsajda.

Rezultat na poluvremenu ostao je 1:1, a do zaključka se došlo tek u 88. minutu. Srećna zvezda je i ovog puta pogledala 33-godišnjeg Hoselua, koji je debitovao za Španiju u martu sa dva gola Norveškoj, a sada je ušao kao zamena u 84. minutu umesto Alvara Morate.

Četiri minuta bila su mu potrebna da opet zatrese gol i to na srećan način. Đordi Alba je dobio pas na stranu i centrirao je. Posle reakcije igrača Italije, Rodri je raspalio po lopti sa dvadesetak metara, ona se odbila pravo na nogu Hoselua i ovaj je sa pet metara samo skrenuo u mrežu.

„Azuri“ su se bunili tražeći ofsajd, ali se jasno videlo da nedozvoljene pozicije nije bilo, pa je Španija u samoj završnici obezbedila finale, u kom će 18. juna igrati sa Hrvatskom na stadionu De Kujp u Roterdamu.

BONUS VIDEO: Svi golovi i asistencije Džuda Belingema u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar