Siniša Mihajlović Foto: CARLO BARONCINI / AFP / Profimedia

Smrt Siniše Mihajlovića potresla je čitav sportski svet, a za čuvenim Mihom tuguje ne samo Srbija, već i Italija, što i ne čudi s obzirom na trag koji je ostavio na Apeninima.

Iako je tokom karijere „na čizmi“ u dresu Rome, Sampdorije, Lacija i Intera bio jedan od najboljih bekova, poseban trag je ostavio zahvaljujući slobodnim udarcima.

PROČITAJTE JOŠ:

Još u dresu Crvene zvezde evropski fudbal je upoznao moć razorne levice „bombardera iz Borova sela“, a posebno je do ludila dovodio golmane u Seriji A.

Mihajlović je još uvek rekorder italijanskog fudbala sa 28 golova iz prekida, a tri od tih pogodaka još uvek su predmet divljenja među ljubteljima najvažnije sporedne stvari na svetu.

Na meču protiv Sampdorije u dresu Lacija Mihajlović je postao tek drugi igrač u istoriji Serije A koji je postigao tri pogotka, i prvi strani igrač, pošto je pre njega tri gola iz slobodnih udaraca postigao Đuzepe Sinjori.

A ovaj podvig dodatno dobije na težini ako se u obzir uzme podatak da je tako nešto u kompletnoj istoriji fudbala uspelo još samo pet igrača.

BONUS VIDEO: Kako je pričao Siniša Mihajlović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar