Hakim Ziješ (arhiva), EPA-EFE/Georgi Licovski

Fudbalske reprezentacije Maroka i Konga plasirale su se u sredu uveče u osminu finala Afričkog kupa nacija, a isto su uradile i selekcije Malija i Južne Afrike.

Maroko je u trećem kolu Grupe F sa 1:0 pobedio Zambiju, dok su Kongo i Tanzanija igrali nerešeno bez golova. Jedini gol u pobedi Maroka postigao je Hakim Ziješ u 37. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Maroko će u osmini finala Kupa Afričkih nacija igrati protiv Južne Afrike, dok je će Kongo igrati protiv Egipta.

Pobedom Maroka, ali i remijem Konga i Tanzanije, plasman u osminu finala Afričkog kupa nacija, izborila je Namibija, koja je jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Namibija će u osmini finala igrati protiv Angole.

Fudbalske reprezentacije Malija i Južne Afrike plasirale su se dalje nešto ranije u toku dana, dok je takmičenje na prvenstvu završio Tunis.

Poslednje kolo Grupe E nije donelo mnogi uzbuđenja, iako se očekivalo da će biti veća i neizvesnija borba za plasman među 16 najboljih ekipa kontinenta.

Mali u duelu protiv Namibije nije uspeo da izbori drugu pobedu na šampionatu, ali je u remiju bez golova uspeo da osvoji prvo mesto u Grupi E, s pet bodova, te se domogne osmine finala.

Na utakmici Južne Afrike i Tunisa takođe nije bilo golova. Što je domaćinu Svetskog prvenstva 2010. godine bilo dovoljno, da osigura drugo mesto u grupi. Mali će u osmini finala Kupa afričkih nacija igrati protiv Burkine Faso.

BONUS VIDEO: Gol odluke Hakima Ziješa za pobedu Maroka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar