Foto: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Fudbaleri Mađarske pobedili su Litvaniju u trećem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, dok je Portugal slavio kao domaćin Islandu.

Mađari su kao domaćini u utorak uveče na svojoj Puškaš areni slavili sa 2:0 i tako se našli na prvom mestu u grupi G, zbog bolje gol razlike u odnosu na Srbiju, pošto oba tima imaju po sedam bodova.

PROČITAJTE JOŠ:

Mađari su poveli u 32. minutu golom Barnabaša Varge kom je asistirao Atila Salaj dobrim centaršutem sa leve strane.

Vargi je ostalo da lepo zahvati loptu, što je i uradio i savladao je litvanskog golmana. Na 2:0 povisio je Roland Salaj u 83. minutu i upravo je taj pogodak pomogao da Mađarska zauzme mesto ispred Srbije.

Njemu je asistirao Dominik Soboslaj, ali je Salaj zaslužan za fantastičan udarac koji je uputio sa distance i probušio mrežu protivnika.

Iste večeri su i Portugalci odigrali svoj meč u kvalifikacijama i on je za Kristijana Ronalda imao poseban značaj.

Kristijano nije samo dao gol u pobedi nad Islanom 1:0, već je upisao i 200. nastup za svoj nacionalni tim, čime je postao prvi fudbaler koji je uradio tako nešto.

Sa 38 godina, Ronaldo je dobio plaketu za ovo dostignuće, ali nije u senku pao ni njegov pogodak na asistenciju Gonsala Inasija.

Portugal se mučio da probije led i zatrese mrežu i to je na kraju uradio tek u 89. minutu. Dotle su igrači Islanda dobili više žutih kartona, a meč su završili sa desetoricom na terenu jer je pred završnicu isključen Vilum Tor Vilumson.

Portugalci sada imaju maksimalnih 12 bodova iz četiri odigrane utakmice i prvi su u grupi J, dok je Island sa tri boda na petom mestu.


Rezultati odigranih utakmica kvalifikacija za Evro (utorak):

Grupa A

Škotska – Gruzija 2:0 (1:0)

Norveška – Kipar 3:1 (1:0)

Grupa E

Moldavija – Poljska 3:2 (0:2)

Farska ostrva – Albanija 1:3 (1:1)

Grupa F

Austrija – Švedska 2:0 (0:0)

Estonija – Belgija 0:3 (0:2)

Grupa G

Bugarska – Srbija 1:1 (0:0)

Mađarska – Litvanija 2:0 (1:0)

Grupa J

Island – Portugal 0:1 (0:0)

Bosna i Hercegovina – Luksemburg 0:2 (0:1)

Lihtenštajn – Slovačka 0:1 (0:1)


BONUS VIDEO: Svi golovi i asistencije Džuda Belingema u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar