Fudbaleri Galatasaraja i Fenerbahčea odigrali su nerešeno u meču 18. kola turskog šampionata.

Podela bodova, „nula“ na stadionu Sukru Saračoglu, „prijateljski“ remi reklo bi se? Ne baš, zato što je pred oko 47.000 navijača domaćeg Fenera ostavilo u besu rivale iz Galatasaraja.

PROČITAJTE JOŠ:

Samo jedan od 14 udaraca dva tima išao je u okvir gola, pa golova nije bilo, ali jeste čvrstih duela, napetosti i jedne povrede. Mauro Ikardi je zaradio masnicu ispod oka zbog čega su se oglašavali i Galatasaraj, ali i klub našeg Dušana Tadića.

Buknuo je rat saopštenjima pošto iz Galate tvrde da „VAR soba i 26 kamera ne mogu da vide sve to“ i da u Galatasaraju osećaju sramotu zbog onoga što se dešava.

Navode da „oni koji žele pravdu u svojim rukama manipulišu turskim fudbalom na svakom fudbalskom kanalu“.

Prozvali su time i Fenerbahče, pa su se iz Tadićevog kluba oglasili kratko rekavši da: „oni koji pokušavaju da se naprave žrtvama kroz igrača koji je udario u okvir gola“.

A šta se desilo? Desilo se to da je u jednom duelu u petercu štoper Fenerbahčea Aleksander Điku odgurnuo Ikardija i ovaj je jako udario u stativu, zbog čega u Galatasaraju smatraju da je trebalo da dobiju penal.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Fabrizio Romano (@fabriziorom)

O svemu se oglasio i Edin Džeko, odgovarajući na objavu Fabricija Romana, poznatog fudbalskog novinara.

„Tip je udario stativu glavom i oni ga stave na Instagram da plaču za penal. Tipično od njih. Sramno. Budi ozbiljan, Fabricio, bolji si od toga“, napisao je Džeko.

Fenerbahče je posle celog haosa ostao prvi na tabeli sa 44 boda, koliko ima i drugoplasirani Galatasaraj, pa je jasno zbog čega su iz Ikardijevog tima toliko tražili penal.

Inače, Tadića je na terenu zamenio Džošua King u 69. minutu.

BONUS VIDEO: Adana dala gol posle samo 21 sekunde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar