Stanje u srpskom fudbalu odavno nije blistavo

Veliki broj građana Srbije okupio se ispred Narodne skupštine na protestu „Srbija protiv nasilja“, a jedan od govornika 17. juna bio je i Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost,

„Ne postoje reči kojima mogu da opišem osećanja koja ste probudili u meni. Nisam spremio govor, došao sam da pričam iz srca, da zajedno podelimo emociju, da se zajedno izborimo za bolju budućnost“, počeo je Poledica.

PROČITAJTE JOŠ:

Nastavio je u istom tonu.

„Nisam došao da držim politički govor, došao sam kao građanin, komšija, roditelj, sin, zabrinut za budućnost naše dece. Da svi zajedno pokušamo da ovu zemlju učinimo boljom i da zaboravimo na nasilje kojem smo izloženi poslednjih 10 godina“.

Osvrnuo se i na stanje u sprskom fudbalu i sportu uopšte.

„Dugo godina sam u sportu i moja obaveza je da sve ono što znam podelim sa vama. Srpski fudbal ne postoji, postoji samo mafija u srpskom fudbalu koja izrabljuje srpsku decu, koja ih ponižaca, koja oduzima svoj deci pravo da se bave sportom. Posebno apostrofiram srpsku decu“.

PROČITAJTE JOŠ:

Udario je i na Fudbalski savez Srbije.

„U sistemu FSS-a postoje dva različita zakona. Onaj koji se odnosi na strance štiti njihovu decu, a ovaj srpski izrabljuje, uznemirava i pravi od naše dece robote koji su dužni da slušaju i da rade ono što im se kaže“, istakao je Poledica.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Nova.rs portal (@nova.rs_portal)

Započeo je priču i o plaćanju članarina, a poslao je i poruku sportista za glumce, koji od režima trpe uvrede i targetiranja.

„Ne želim da živim u takvoj zemlji. Želim da zajedno učinimo da deca budu srećna, da svoj deci sport bude dostupan, da roditelji ne razmišljaju o članarini. To nije investicija, to je ulaganje u dečju budućnost i zdravlje. Mnogi moji prijatelji sportisti, zamolili su me da prenesem poruku glumcima koji su poslednjih nedelja targetirani. Uvek sa ponosom govorim odakle dolazim i kakve naučnike, umetnike i sportiste imamo. Glumci treba da znaju da su sportisti uvek uz njih, da ćemo stajati uvek ispred njih, prvi ćemo da ih branimo. Želim da im se zahvalim na svemu što su uradili za ovu državu, za kulturu, na zaostavštini…“.

Završio je sa porukom za druge gradove.

„Od Subotice do Vranja, da se čuje glas naroda“.

BONUS VIDEO Nemanja Vidić: Dosta više

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar