EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Jedan otišao, drugi došao

Verovatno će biti potrebne godine i decenije kako vam na spomen prezimena Ibrahimović prvi na pamet ne bi pao Zlatan.

Ipak, na najveću fudbalsku pozornicu nedavno je stupio Arijon Ibrahimović, krilni napadač kosovskog porekla, koji ima tek 17 godina i preti da postane prava atrakcija u evropskom fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ:

Arijon je i dalje zvanično igrač Bajerna, ali je od ove sezone na pozajmici u Frozinoneu. Prvi nastup za italijanski tim, koji igra u Seriji A, mladi Ibrahimović imao je protiv Rome još 1. oktobra, ali je prvi start upisao protiv Torina mesec dana kasnije.

Na tom meču Frozinone je slavio sa 1:2, a Ibrahimović se istakao sa golom već u 5. minutu. Već u narednom kolu Arijon je ponovo počeo utakmicu, a odužio se spektakularnim golom i asistencijom za pobedu nad Empolijem rezultatom 2:1.

Ibrahimović je proglašen za igrača utakmice u svom četvrtom nastupu u Seriji A.

Frozinone može da otkupi Ibrahimovića za 3,5 miliona narednog leta, a Bajern može da ga vrati 2024. za 11 miliona, odnosno 2025. godine za 15 miliona.

Ibrahimović, inače, vuče kosovske korene i može da igra kao levo i desno krilo, kao i u sredini terena. Prošao je Bajernovu školu fudbala, a sve sluti na to da će u budućnosti igrati za reprezentaciju Nemačke.

Zlatan Ibrahimović se jeste povukao iz fudbala na kraju prošle sezone, ali možda smo sada dobili njegovu zamenu. Vreme će pokatzati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar