Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Sve zanimljive detalje pročitajte i pogledajte u blogu Nova.rs

Fudbaleri Partizana pobedili su Vojvodinu sa 3:1 u Humskoj u okviru 17. kola Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su većim delom meča bili bolji rival, ali su slavili tek nakon drame u završnici. Domaći tim je došao do prednosti preko Frenka Kanutea u 53. minutu, ali je Vojvodina u 68. izjednačila preko Uroša Nikolića. Pobedu crno-belima doneli su Gajas Zahid u 88, odnosno Mateuš Saldanja iz penala u 97. minutu.

Partizan je ovom pobedom sačuvao prvo mesto, pošto ima 43 boda iz 16 utakmica.

Vojvodina je na šestoj poziciji sa 22 boda.

Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Početak utakmice bio je veoma miran, mučila su se oba tima u prvih 20 minuta, pa nije bilo ni šansi. Kalulu je u 22. minutu imao veliku šansu. Bio je to brz napad Partizana, Zahid je sjano proigrao Antića na levom krilu, koji je mogao da šutira, ali je odlučio da pokuša dodavanjem ka Kaluluu. Ofanzivni igrač Partizana je uklizao na drugoj stativi, ali je ostao kratak.

Tek pred kraj prvog poluvremena videli smo nešto ozbiljnije napade crno-belih. Saldanja je pametno proigrao Zahida, ali on nije uspeo da ćušne loptu pored golmana Carevića. Pokušao je i Saničanin sa distance, ali njegov šut nije išao u okvir gola. U 37. minutu Saldanja je bio spretan u šesnaestercu gostiju, okrenuo se i šutirao, ali je Carević ponovo bio sjajan na gol. Partizan je posle toga imao dva kornera, ali nije ozbiljno zapretio.

Kalulu je imao priliku i u 39. minutu kada je prošao po desnoj strani nakon sjajnog driblinga, ali je gađao bliži umesto daljeg ugla. Pogodio je spoljni deo mreže.

Poslednji ozbiljan šut u prvom delu igre uputio je Kanute, ali se Carević bacio i odbranio.

Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Prve dve šanse u drugom poluvremenu imao je rezervista Vojvodine Kembel, ali je Jovanović ostao nesavladan. Nepun minut kasnije je ponovo zapretio, ali je ovaj put lopta prošla tik iznad prečke.

Nakon toga stigla je kazna. Zahid je hteo da proigra Natha, ali se okliznuo. Lopta je nekako došla do Izraelca, čiji je pokušaj izblokiran. Lopta se potom odbila do Kanutea, koji je odmah potegao i pogodio.

Kembel je zapretio u 56. minutu, a Nikolić tri minuta kasnije, ali izjednačenja nije bilo.

Kalulu je zaobišao Carevića u 63. minutu, ali nije imao dobru poziciju za šut. Probao je gotovo iz mrtvog ugla preko nekoliko igrača Vojvodine, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Saldanja je ubrzo nakon toga istrčao sam pred golmana, imao je zicer, ali je loše šutirao, pa mu je Carević odbranio. Partizan je i nakon odbitka mogao do gola, ali je Carević bio sjajan, kao i posle kornera.

Kazna za taj promašaj je brzo stigla, pošto je Nikolić iskoristio centaršut Zukića u 67. minutu i glavom sproveo loptu u mrežu.

Usledilo je nešto slabijih 15 minuta za oba tima, a Carević je ponovo bio sjajan na golu gostiju. Odbranio je najpre šut glavom Saničanina, potom i Filipovićev udarac sa ivice kaznenog prostora, ali u 88. minutu nije mogao ništa. Gol je postigao Zahid nakon velike gužve u kaznenom prostoru Vojvodine. Giorbelidze je najpre izbacio loptu sa gol linije, Partizan nije odustao, bilo je tu nekoliko pokušaja i odbitaka, ali je na kraju lopta došla do Zahida, koji se namestio i veoma precizno šutirao.

Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Vojvodina nije odustala, imala je šansu preko Nikolića u nadoknadi, ali je njegov šut levom nogom završio daleko daleko iznad i pored gola.

Saldanja je u 97. minutu izborio penal nakon prodora i pada, preuzeo je odgovornost i pogodio za konačan rezultat.

Standings provided by Sofascore

Partizan – Vojvodina 2:1

(Kanute 53, Zahid 88, Saldanja 90+7 – Nikolić 67)

Stadion: Partizan, Beograd, Srbija. Sudija: Miloš Milanović

PARTIZAN: Jovanović – Stojković (od 76. Filipović), Ilić, Marković, Antić – Kanute (od 60. Menig), Belić – Kalulu, Natho (od 76. Baždar), Zahid – Saldanja

VOJVODINA: Carević – Lazarević, Rosić, Crnomarković, Giorbelidze – Milosavljević, Zukić – Vukanović, Nikolić, Malbašić (od 46. Kembel)– Ivanović (od 57. Radulović)


SUPERLIGA SRBIJE, 17. kolo

Petak

Novi Pazar – Javor 2:0 (0:0)

(Suma 47, Šćepović 90+4 – ck. Kopitović 78)

Spartak – Radnik 1:0 (1:0)

(Tošeski 13)

Subota

Mladost – Železničar Pančevo 1:0 (0:0)

(Frajder 47)

Partizan – Vojvodina 3:1 (0:0)

(Kanute 53, Zahid 88 – Nikolić 68 )

19.00 Voždovac – IMT

Nedelja

13.00 Čukarički – Radnički 1923

15.00 Napredak – Crvena zvezda

17.00 TSC – Radnički Niš

PARTIZAN - VOJVODINA 3:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar