Foto: Starsport

Partizan i Vojvodina saznali su potencijalne rivale u plej-ofu Lige konferencija.

Crno-beli će u slučaju da ispadnu od Lugana u trećem kolu Lige Evrope igrati protiv pobednika duela Silkeborg – Gent i ponovo nisu imali sreće na izvlačenju.

Vojvodina je sa druge strane dobro prošla, pošto će ako izbaci Maribor igrati protiv boljeg iz duela Đurgarden – Tampere.

PROČITAJTE JOŠ

Slično kao u žrebu za Ligu Evrope, crno-beli ponovo nisu bili miljenici sreće. Jedina negativnija opcija bio je sudar sa Betisom, dok je okršaj sa boljim iz dela predstavnika Danske i Belgije označen za izbegavanje. Možda bi više šansi tim Aleksandra Stanojevića imao da je naleteo na boljeg iz dvomeča Makabi Petah Tikva (Izrael) – Kluž (Rumunija), odnosno Noa (Jermenija) – AEK (Grčka).

Mečevi su na programu 22. i 29. avgusta. Pobednici će obezbediti mesto u grupnoj fazi, gde će svaki tim odigrati po šest utakmica, kao i u prethodnim izdanjima istog takmičenja. Za razliku od Lige šampiona i Lige Evrope, gde svi imaju po osam zagaranotvanih mečeva, u Ligi konferencije ostaje šest kola.

Vojvodina je imala sreće na žrebanju parova za plej-of Lige Konferencije. Ukoliko eliminiše slovenački Maribor, tim Božidara Bandovića će se na poslednjoj prepreci za grupnu fazu sastati sa boljim iz dvomeča Đurgarden (Švedska) – Tampere (Finska).

Foto: Printscreen Youtube / Superliga Srbije

Novosađani su mogli da nalete na Čelsi. Švedski tim je blagi favorit u sudaru sa predstavnikom Finske. Šveđani su trenutno drugoplasirani tim tamošnjeg prvenstva, prilično lako su savladali Progres Niderkorn.

Međutim, finski Ilves iz Tamperea će naredni duel protiv Đurgardena dočekati sa velikim samopouzdanjem. Posle velike drame i penale Finci su eliminisali Austriju iz Beča. Trenutno su na četvrtom mestu finskog prvenstva, sa pet bodova manje od lidera Kupsa.

Đurgarden ima mnogo više iskustva od Finaca i zbog toga ima status favorita. Nekadašnji rival Partizana je pre dve sezone prošao grupu Lige Konferencija u kojoj su bili Gent, Molde i Šamrok Rovers. Ispali su u baražu za osminu finala protiv Leh Poznanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare