Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri Napretka i Partizana odigrali su nerešeno 3:3 u uzbudljivom meču četvrtog kola plej-ofa Superlige Srbije.

Partizan je tako nastavio seriju mečeva bez pobede koja iznosi šest mečeva.

Partizan je poveo golom Filipovića u sedmom minutu, ali je usledio preokret ekipe Napretka golovima Majdevca u 19. i Bastajića u 16. minutu. Napredak je na startu drugog poluvremena u 52. minutu drugim golom Majdevca povećao prednost. Partizan je golovima Jankovića u 80. minutu i autogolm Stevanovića u 89. minutu došao do boda, ali sada ima prednost od samo dva boda u odnosu na TSC koji je sa 4:3 savladao Radnički iz Kragujevca.

PROČITAJTE JOŠ

Krenuo je Partizan žestoko od samog starta sa željom da što pre dođe do prednosti i već u četvrtom minutu je Nikolić mogao da zatrese mrežu Napretka. Dobio je loptu u srcu kaznenog prostora i imao otvoren ugao pored nemoćnog golmana, ali je loptu poslao pored stative.

Ipak, Partizan je poveo tri minuta kasnije kada je Filipović sjajno glavom zatresao mrežu u sedmom minutu.

Nastavio je Partizan sa žestokom ofanzivom i serijom šansi. Prvo je novu priliku imao Nikolić u 13. minutu, da bi u sledećem crno-beli promašili tri šanse jednu za drugom. Dva puta je mogao do gola Severina, a jednom Aranđel Stojković čiji je udarac sjajno zaustavio maestralni golman Savić.

Samo pet minuta kasnije, usledila je kazna za sve promašaje. Napredak je iz prvog ozbiljnijeg napada došao do gola kada je Majdevac glavom sjajno pogodio mrežu i doneo izjednačenje, a to je očigledno parlaisalo goste.

Osokoljen tim golom, Napredak je krenuo ofanzivnije i to mu se isplatilo već u 26. minutu kada je Bastajić koji je desetak sekundi stajao sam na oko 15 metara od gola ispalio projektil i doneo totalni preokret.

Partizanova igra se u tim trenucima raspala, a meč se umrtvio pa nije bilo uzbuđenja do završnice prvog poluvremna.

Tada je prvo udarac oprobao Natho, a onda je Kalulu imao veliku šansu kada mu je prvo golman Savić skinuo zicer, da bi nakon odbitka ponovo probao, ali je loptu na putu ka mreži zaustavio defanzivac domaćih.

Odmah posle toga je solidnu priliku imao i Nikolić, ali je ponovo bio neprecizan.

Partizan je već na startu drugog poluvremena imao veliku šansu. Natho je izveo prekid sa leve strane i poslao loptu na peterac. Posle loše intervencije golma i serije pokušaja glavom, loptu je na volej dobio Filipović, ali je izblokiran u poslednjem trenuku ispred praznog gola.

Odmah nakon toga je usledila i nova kazna.

Sevnula je nova kontra Napretka. Loptu je dobio Majdevac koji je imao jedan na jedan sa Filipovićem i posle driblinga uputio bombu u kontraugao i spektakularno zatresao mrežu.
Mogao je Partizan samo minut kasnije da odgovori, ali je Savić jeodbranio udarac, a lopta se odbila na glavu Kalulula koji je poslao loptu ka praznoj mreži. Savić je nekako zakačio loptu i sprečio čist gol.

Lukavo je četiri minuta kasnije pokušao Severina udarcem u kontraugao, ali je lopta pogodila stativu.

To nije bio kraj uzbuđenjima na ovom meču.

Partizan je najavio dramu u 74. minutu kada je Nikolić dugu loptu spustio glavom ispred peterca za Zahida koji je probao da prebaci golmana, ali nije uspeo.

Usledila ja majstorija Alekse Jankovića. Probio je rezervista crno-belih po levom krilu, a onda zasekao ka sredini. Zastao je u trenutku, pogledao i opalio u suprotan ugao i smanjio prednost Napretka za dramu u Kruševcu.

Usledila je velika šansa Severine koji je nanizao odbranu Napretka, izašao sam ispred golmana i šutirao, ali je Savić ponovo čudesno odbranio.

Partizan je do izjednačenja došao u 89. minutu. Janković je sjajno prošao po levoj strani i poslao za Zahida koji je udario tu loptu, a Stevanović je nespretno ubacio u svoju mrežu.

Partizan je do kraja pokušao da dođe do potrpunog preokreta, ali osim solidnog pokušaja Baždara nije uspeo ozbiljnije da zapreti.

U sledećm kolu crno-beli dočekuju Mladost iz Lučana, dok Napredak ide na noge Vojvodini.

Napredak – Partizan 3:3

(Majdevac  19,51, Bastajić 26 – Filipović 7, Janković 80, Stevanović ag 89 )

Stadion: Mladosti; Sudija: Stanko Ostraćanin

Napredak: Savić – Tomić, Stevanović, Mihajlović, Marinković – Jović (od 69. Sadiković), Krstić, Marjanović (od 90. Milenković) – Bastajić, Stanojlović, Majdevac (od 81. Bojović).

Partizan: Jovanović – Stojković (od 72. Janković), Kovačević, Filipović, Antić – Ovusu (od 86. Kastiljo), Natho (od 54. Goh) – Severina, Zahid, Kalulu (od 54. Kalulu)– Nikolić.

Standings provided by Sofascore

Napredak - Partizan 3:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare