Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

Fudbaleri Srbije i Danske remizirali su 0:0 u poslednjem, trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Utakmica nije bila baš kvalitetna, Danska je stvorila više šansi, ali je Predrag Rajković ponovo bio najbolji u timu Srbije.

„Orlovi“ praktično nisu stvorili niti jednu stopostotnu priliku za više od 90 minuta fuddbala, dok je i jednima i drugima poništen po jedan gol – Danskoj u prvom, a Srbiji u drugom poluvremenu.

U drugom meču grupe C, Slovenija i Engleska su takođe odigrale bez golova, pa su dalje otišle tri ekipe, dakle sve osim Srbije, koja je poslednja sa dva boda.

PROČITAJTE JOŠ:

Gol razlika Srbije na ovom Prvenstvu je 1:2, što je takođe malo ko očekivao, s obzirom da smo na Evro stigli kao napadačka ekipa, a ovoga puta je odbrana bila mnogo bolja.

Srbija je slabo ušla u meč, nije uspevala dugo da zadrži posed u prvih 10 minuta, ali ni Danska nije bila mnogo bolja, pa je pokušala da prevari „orlove“ nakon jedog slobodnog udarca, ali to nije prošlo.

Uprskali su izabranici Dragana Stojkovića i dve akcije na polovini Danske, jer je jednom loptu izgubio Lukić, a drugi put Mitrović, koji je bio usamljen u napadu.

U 17. minutu Danske je imala ozbiljnu priliku. Mele je centrirao sa leve strane, Bah se oslobodio čuvara na drugoj stativi, ali je šutirao glavom pored gola. Tražio je Bah i penal zbog povlačenja, ali ga nije dobio.

Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Pripretio je i Eriksen sa distance, nakon izgubljenog lopte Ilića, ali je Rajković odbranio i izbacio loptu u korner. Gužva je bila u kaznenom prostoru Srbije, Ilić je u poslednjem trenutku intervenisao glavom, a onda se Rajković nije razumeo sa saigračem, pa su Danci dobili još jedan korner. Posle njega je Danska postigla gol, ali je on odmah poništen. Vind je držao Rajkovića, pa bi bio i faul, da još pre toga lopta nije izašla iz igre dok je letela ka golu Srbije. Sudija je odmah pokazao da je lopta za „orlove“.

U 29. minutu viđena je jedina polušansa za Srbiju u prvom poluvremenu. Posle centaršuta Živkovića je skočio Mitrović, ali je njegov udarac glavom izblokiran od strane Kristensena.

Rajković je u 32. minutu ponovo bio na visini zadatka. Posle jednog kornera Hojlund je prelako pronašao poziciju za šut, ali je Rajković bio odlično postavljen.

Srbija je sedam minuta kasnije imala i sreće. Danska je dugo, ali uspešno gradila akciju i osvaja prostor, a onda je Bah centrirao po zemlji, lopta je stigla do Vinda, koji je bio sam na oko 15 metara od gola, ali se okliznuo i loše šutirao.

Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

U završnici prvog poluvremena Danska je uglavnom imala posed lopte na svojoj strani i gradila akcije, ali nije uspela da probije bedem Srbije, koja skoro da nije ni pokušala da se otvori i napade.

U drugom poluvremenu Srbija je krenula nešto ofanzivnije, a Piksi je već na velikoj pauzi uveo Dušana Tadića i Luku Jovića. Odmah su „orlovi“ krenuli u ofanzivu, Mitrović je dobio loptu u prostor, ali je Vestergard intervenisao i otklonio opasnost. Mitrović je pao, ali nije tražio penal, jer kontakta nije bilo.

Imala je i Danska ubrzo ozbiljnu priliku. Skov-Olsen je dobio loptu na desnoj strani, zalomio je ka sredini i šutirao, ali se lopta odbila od jednog igrača Srbije u korner. Da nije, verovatno bi otišla u gol.

Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

U 54. minutu poništen je gol Srbije. Tadić je uputio sjajnu loptu u prostor za Jovića, koji je šutirao, golman Šmajhel mu je odbranio, ali se lopta opet odbila u noge srpskom napadaču. Jović je potom uputio pas u peterac, Andersen je skrenuo u gol, ali je on poništen, jer je napadač Srbije bio u ofsajdu.

Rajkoviću su u narednih 20-ak minuta pretili Hjulmand sa distance i Vestergard glavom, ali je mreža Srbije mirovala.

Piksi je u igru uveo Dušana Vlahovića, pa je zaigrao sa tri napadača, a kasnije su ušli i Filip Mladenović i Sergej Milinković-Savić.

Ritam je znatno pao od 70. do 81. minuta, kada je Srbija imala možda i najbolju priliku. Srbija je ušla u kazneni prostor rivala, Vlahović je odložio loptu do Mitrovića, koji je šutirao iz prve sa desetak metara iskosa, ali njegov pokušaj nije išao u gol, već nekoliko centimetara pored stative.

Euro 2024 Srbija vs Danska Foto:Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

U 83. minutu Mitrović je tražio penal. Oboren je reprezentativac Sbrije nakon centaršuta Tadića i duela sa Meleom, koji ga je povukao za dres. Sudija nije pokazao na belu tačku, a dobio je Mitrović i žuti karton zbog protesta i svađe sa Andersenom. Pre svega toga imao je Mitrović i šut glavom, takođe posle centaršuta Tadića, ali se lopta odbila samo do Vlahovića, koji je nekako uspeo da je zadrži u igri.

Danci su bili blizu gola u 86. minutu, kada je nakon centaršuta na drugoj stativi reagovao Živković ispred dva igrača Danske. Pred istek regularnog dela utakmice Vlahović je imao šut glavom, ali nije to bilo opasno po gol Šmajhela.

Dragan Stojković Piksi Euro 2024 Srbija vs Danska FotoEPA-EFE/ANNA SZILAGYI

U 92. minutu Sergej je morao hrabrije i bolje. Imali su sreću naši fudbaleri, lopta je ostala u Tadićeevom posedu, a onda je prosleđena do Milinković-Savića, koji je bio sam na ivici kaznenog prostora, ali je šutirao preslabo po zemlji, pa je Šmajhel lako intervenisao.

Do kraja nije bilo više prilika, pa je Danska mogla da se raduje, a Srbija da tuguje.


SRBIJA – DANSKA 0:0 (0:0)

Stadion: Alijanc arena, Minhen, Nemačka

Sudija: Fransoa Leteksije (Francuska)

SRBIJA - DANSKA 0:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare