Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost iz Lučana sa 3:1 u meču 18. kola Superlige Srbije i time su oborili rekord Real Madrida po broju utakmica u kojima zaredom nisu poraženi na svom terenu u domaćem prvenstvu.

Real je svoj niz od 121 utakmice imao od 1957. do 1965. godine, Zvezda je svoj od 122 utakmice bez poraza na Marakani počela aprila 2017.

PROČITAJTE JOŠ:

Jednako bitno je i što se tim Baraka Bahara pobedom izjednačio s Partizanom na tabeli, s tim da crveno-beli imaju utakmicu više.

Zvezda pitanje pobednika nije rešila bez muka, jer je gostujući sastav bio tvrd, solidno se branio sve do druge faze drugog poluvremena kada je Jovan Mijatović rešio meč, prvo golom, a onda i asistencijom za In-Bom Hvanga.

Crveno-beli su promašili još nekoliko šansi za ubedljiviju pobedu, ali je i Mladost u predvečerje Zvezdine utakmice sa Mančester sitijem (13. decembar na Marakani) ukazala na stare boljke i slabosti u odbrani šampiona Srbije.

Dinamitan početak i posle uspavanka osim sporadičnih momenata uzbuđenja, to je uglavnom bilo prvo poluvreme u kom je Zvezda htela da obori rekord Reala.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Kod nekih igrača poput Osmana Bukarija i In-Bom Hvanga vidna je bila želja i od starta su bili raspoloženi za igru po hladnom vremenu i pred uglavnom praznim stadionom.

Mladost je prva zapretila u trećem minutu kada je Omri Glazer odbranio udarac, samo minut kasnije je Hvangu odbranio Stamenković i već to je bilo nagoveštaj dobre utakmice.

Igrao se peti minut kada je Marko Veličković traljavo šutirao ka golu Zvezde sa nešto više od desetak metara, a imao je prostora da bude opasniji.

Gosti su time nagovestili da mogu poprilično da bace na muke odbranu Zvezde koja je u sredini ostavila prostor za šut po zemlji.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Aleksandar Varjačić je baš u jeku žestokog početka napravio, može se reći, početničku grešku jer je podigao ruku visoko kod centaršuta Zvezde i time naterao sudiju Lazara Lukića da svira penal za Zvezdu posle sedam minuta.

Hvang je u međuvremenu još jedanput šutirao sa desne strane, a Katai je namestio loptu na belu tačku i mirno gađao ulevo i dole za 1:0 u osmom minutu.

Nepunih 120 sekundi kasnije desio se hladan tuš na drugoj strani jer je Uroš Sremčević sjajno reagovao u srcu šesnaesterca Zvezde.

Sedamnaestogodišnji tinejdžer je sebi našao prostora između centralnih defanzivaca u Zvezdinoj odbrani da glavom smesti loptu iza leđa Omrija Glazera na centaršut Žarka Udovičića sa leve strane.

Od tog trenutka je Zvezda krenula u presing na zadnju liniju Mladosti, Osman Bukari se ubacivao i šutirao više puta u gol i preko njega, ali je rezultat ostao nepromenjen do poluvremena – 1:1.

Bukari je verovatno najbolju šansu promašio posle brze kombinacije sa Hvangom u 27. minutu kada je Stamenković odlično zaustavio njegov udarac iz prve.

U smiraj prvog dela mogao je i Katai da postigne još jedan gol, ali je njegov udarac glavom završio pored stative gola Mladosti.

Drugo poluvreme počelo je ofanzivnom Zvezde i trostrukom izmenom Bahara, koji je dao šansu Nikoli Kneževiću, Jovanu Mijatoviću i Kosti Nedeljkoviću.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Izveo je Stefana Mitrovića, Srđana Mijailovića i Osmana Bukarija i to je umalo dalo rezultat u prvih deset minuta nastavka.

Nedeljković je više puta centrirao, posle je to isto počeo da radi i Lučić, a Zvezda je već do 60. minuta stvorila nekoliko šansi.

Sve su završavale ili pored gola ili iznad prečke gola Mladosti, a Stamenković je samo jedanput morao da interveniše posle udarca sa 25 metara.

Nije mogao da uradi ništa tek u 67. minutu kada je Lučić na desnoj strani komplikovao, driblao, umalo napravio i faul i onda u trenutku kad je delovalo da će izgubiti loptu, na nju je sa ivice šesnaesterca natrčao Mijatović.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Šutirao je jako i pogodio donji, desni ugao gola Mladosti za 2:1, posle čega je Bahar iz igre izveo i Aleksandra Kataija i uveo je Gelora Kangu.

Usledila je igra mačke i miša, jer se videlo da se odbrana Mladosti zamorila i potrošila dok je Zvezda počela da igra brže i jednostavnije, na jedan, dva dodira.

Ređali su se centaršutevi, šanse za Zvezdu i nisu ih koristili Knežević, Olanjinka, Spajić i ostali sve dok Hvang u 88. minutu nije dobio dobru loptu od Mijatovića i iz driblinga gađao od prečke za gol u 88. minutu i konačnih 3:1.

Mladost je u nadoknadi imala ozbiljnu šansu, ali je udarac glavom Ćirića odbranio Glazer, pa je time samo popravio utisak pošto bi svakako bio ofsajd.

Zvezda sada na tabeli ima 43 boda, koliko ima i Partizan, s tim što crno-beli imaju meč manje od večitog rivala.

Superliga Srbije, 18. kolo:

Subota:

Crvena zvezda – Mladost Lučani 3:1 (1:1)

(Katai 8 p, Mijatović 68, Hvang 88 – Sremčević 10)

Radnički Kragujevac – TSC Bačka Topola 0:0

Železničar Pančevo – Spartak Subotica 2:1 (2:1)

(Romanić 10, Hajdin 30 – Tošeski 12)

Nedelja:

13.00 Radnik – Voždovac

15.00 Javor – Čukarički

17.00 IMT Novi Beograd – Novi Pazar

Ponedeljak:

16.00 Radnički Niš – Partizan

18.30 Vojvodina – Napredak

Standings provided by Sofascore

Crvena zvezda – Mladost Lučani 3:1 (1:1)

(Katai 8 p, Mijatović 67, Hvang 88 – Sremčević 10)

Stadion: Rajko Mitić; Sudija: Lazar Lukić

Crvena zvezda: Glazer – Mitrović (od 46. Nedeljković), Spajić Dragović, Nikolić – Mijailović (od 46. Knežević), Hvang – Bukari (od 46. Mijatović), Katai (od 72. Kanga), Lučić (od 89. Endiaje), Olanjinka;

Mladost: Stamenković – Ćirković, Dognimani, Leković, Milošević, Mirić (od 80. Ćirić), Udovičić, Varjačić (od 80. Divac), Veličković (od 61. Mols), Žunić (od 71. Radivojević), Sremčević.


Crvena zvezda - Mladost 3:1 (1:1)