Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na stadionu "Rajko Mitić" ekipu Jedinstva iz Uba rezultatom 4:0 u utakmici 1. kola Superlige Srbije za sezonu 2024/2025.

Još kada je objavljen raspored utakmica bilo je jasno da Jedinstvo očekuje nemoguća misija, pošto su istorijski debi u Superligi imali protiv sedmostrukog uzastopnog šampiona.

A da Zvezda nije želela ni najmanje da se igra postalo je jasno u uvodnim trenucima, pošto je već posle dva minuta Luka Ilić pripremio šansu ali Šerif Endiaj nije uspeo da je sprovede u mrežu.

PROČITAJTE JOŠ...

Potom je u 9. minutu i sam Ilić mogao da se upiše u strelce ali je njegov dobar pokušaj završio malo preko gola. Par sekundi kasnije gosti nisu uspeli da iskoriste smušenost Dalsija i Nasera Đige, pošto je udarac Danila Miladinovića iz kaznenog prostora otišao preko prečke.

Crveno-beli su do prednosti stigli u 18. minutu nakon prodora Ognjena Mimovića po desnom boku i centaršuta za Endiaja koji je loptu lepo poslao u mrežu.

No, iako je sezonu otvorio golom pokazao je i stare „boljke“ pošto je u 21. minutu jednu ukradenu loptu na polovini Jedinstva i savršenu asistenciju Aleksandra Kataija, kapitena Zvezde na ovom meču, poslao pored gola, iako je bio sam ispred Vukašina Jovanovića.

Iskupio se doduše Šerif u 23. minutu, ovog puta asistenciju Ilića pretvorivši u 2:0.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Moglo je da bude i ubedljivije ali su do kraja poluvremena promašivali i Katai, takođe posle loše reakcije odbrane Jedinstva i izgubljene lopte Ubljana u svom kaznenom prostoru posle lepe reakcije i izbijanja lopte defanzivcima od strane Šerifa, ali i Ilića, koji je iz dobre pozicije posle pasa Mimovića sa desnog boka šutirao preko prečke.

Samo par minuta u drugom delu bilo je potrebno In Bom Hvangu da pokaže zašto je bio najbolji igrač prošle sezone – prvo je „promešao“ odbranu rivala i „poslužio“ Kataija koji je njegovu asistenciju poslao u gol-aut očajno zahvativši loptu, da bi samo pola minuta kasnije, u 53. fudbaler iz Južne Koreje poslao pas u prostor, Katai stvorio poziciju za šut i pogodio za 3:0.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Šerif je nastavio da promašuje nepromašivo, pošto je u 60. minutu Hvang savršenom loptom kroz odbranu rivala poslao Endiaja samog pred Jovanovića, on uspeo da ga obiđe, a potom niti je šutirao, niti je uputio pas ka nekom od igrača u crveno-belom, pa je propala nova prilika za crveno-bele.

Konačnih 4:0 postavio je Bruno Duarte, i to posle samo nekoliko sekundi na terenu. Ušao je u igru u 68. minutu, dotrčao do kaznenog prostora, ispratio akciju Lazara Jovanovića, šut Hvanga koji je golman Jedinstva mogao samo da odbije, i iz blizine loptu zakucao u mrežu za ubedljivih 4:0.

To je ujedno bio i konačan rezultat, pa je Zvezda na najbolji mogući način otvorila pohod na osmu vezanu šampionsku titulu, dok će Jedinstvo naredni meč odigrati pred svojim navijačima – ali protiv ništa manje teškog rivala, pošto će ugostiti Partizan.


Crvena zvezda – Jedinstvo 4:0 (2:0)

(Endiaj 18, 23, Katai 53, Duarte 69)

Stadion: Rajko Mitić: Sudija: Miloš Milanović

Crvena zvezda: M.Ilić – Mimović, Điga, Stojić, Rodić – Dalsio, Hvang (od 80. Prucev) – Puma (od 69. Jovanović), L.Ilić (od 46. Šljivić), Katai (od 69. Kanga) – Endijaj (od 69. Duarte)

Jedinstvo Ub: V. Jovanović – Doderović, Radivojević, Sezej, Golubović (od 80. Bošković) – Dimitrić (od 80. Runjajić), Pereira, Miladinović, Stojanović (od 58. Rakić) – Perez (od 86. Stevančević), Milanović (od 58. Saidov)

Superliga Srbije, 1. kolo

Petak

Radnički 1923 – Železničar Pančevo 2:3 (1:3)

(Jovanović 29. autogol, Mitrović 53. autogol – Knežević 3, Grgić 15, Romanić 45+3)

Napredak – Partizan 0:1 (0:0)

(Saldanja 90+5)

Subota

Crvena zvezda – Jedinstvo Ub 4:0 (2:0)

(Ndiaje 18, 23, Katai 54, Duarte 69)

Čukarički – Radnički Niš

(Ivanović 32, Cvetković 45)

Mladost – OFK Beograd

Nedelja

17.30 Novi Pazar – Spartak

19.30 Tekstilac Odžaci – Vojvodina

19.30 TSC Bačka Topola – IMT

Crvena zvezda - Jedinstvo Ub 4:0 (2:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar