Foto: Starsport

Fudbaleri TSC-a pobedili su Voždovac u meču 30. kola Superlige Srbije sa 3:1.

TSC je ovim trijumfom odložio šampionsko slavlje Crvene zvezde, jer matematički i dalje ima šanse da je stigne na tabeli.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda, sedam utakmica pre kraja, ima 20 bodova više od drugoplasiranog tima Superlige, koji je meč sa „zmajevima“ rešio u prvom poluvremenu.

Voždovac je na svom terenu na „krovu“ poveo golom Danila Teodorovića u 13. minutu. „Zmajevi“ su tokom pet minuta pravili pritisak, imali su šanse i to je iskoristio Teodorović. Bogdan Jočić je ubacio loptu u kazneni prostor, Nikoli Kuveljiću je lopta prošla kroz noge do Teodorovića koji je šutirao iskosa po zemlji iz neposredne blizine i uz malo sreće doneo Voždovcu 1:0. Prednost domaćina je potrajala samo devet minuta.

Tada je Saša Jovanović na asistenciju Luke Ilića poravnao rezultat na 1:1, da bi preokret doneo Petar Ratkov u 30. minutu.

Jovanović je dobio idealan centaršut od Ilića koji je iz driblinga podigao loptu u peterac, pa je njegovom saigraču ostalo samo da je grudima spusti u praznu mrežu.

Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Ratkov je svoj gol upornošću postigao i kaznio strašnu grešku golmana Voždovca Andrije Katića. Katić se poigravao pred svojim golom i napucao je igrača TSC-a, što je kiks kakav se retko viđa.

TSC je konačan rezultat postavio u dubokoj nadoknadi, a i kod ovog trećeg pogotka je faktor bila greška odbrane beogradskog tima.

Odbrana Voždovca je prekombinovala u nadoknadi pa je nakon greške lopta došla do rezerviste TSC-a Stefana Vukića. Napadač gostiju je u kaznenom prostoru sačuvao loptu, a zatim proigrao Martina Mirčevskog, koji se okrenuo i lako pogodio mrežu rivala za konačnih 3:1.

TSC sada ima 62 boda na drugom mestu tabele, Zvezda je prva sa 82, dok je Voždovac na sedmom mestu sa 39 bodova. Istog dana je trebalo da se igraju i utakmice Čukaričkog i Partizana, odnosno Vojvodine i Novog Pazara.

Meč na Banovom brdu je prekinut zbog incidenata navijača posle 22 minuta i odložen je za sredu, dok je Vojvodina sa 2:0 slavila protiv Pazaraca. Golove za Vošu postigli su Čumić i Nikolić.


Superliga Srbije, 30. kolo:

Voždovac – TSC 1:3 (1:2)

(Teodorović 13 – Jovanović 22, Ratkov 30, Mirčevski 90+6)

Vojvodina – Novi Pazar 2:0 (0:0)

(Čumić 47, Nikolić 52)

Čukarički – Partizan prekinuto u 22. minutu

Ponedeljak:

Mladost Lučani – Mladost GAT 0:0

Kolubara – Spartak 2:1 (0:0)

(Đuranović 58, Ilić 73 – Đurasović 48)

Crvena zvezda – Radnički 1923 2:0 (1:0)

(Vigo 6, Mitrović 78)

Sreda:

16.00 Radnički Niš – Javor

18.00 Radnik – Napredak

18.00 Čukarički – Partizan


BONUS VIDEO: Neverovatna greška golmana Borusije, primljen gol sa pola mogao bi da košta titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar