Foto:AP Photo/Manu Fernandez

Samo Mesi iz pobedničke reprezentacije Argentine.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Izabrano je idealnih 11 fudbalera na Svetskom prvenstvu u Kataru, od strane specijalozovanog sajta „Sofaskor“ koji ocenjuje igrače na osnovu statističkih parametara. Bez obzira što su Argentinci podigli pehar, najviše igrača idealnog tima broji poražena reprezentacija u finalu Francuska.

Pročitajte još

Najbolji golman, očekivano, je reprezentativac Hrvatske Dominik Livaković koji je uspešno branio u penal serijama protiv Japana i Brazilcima. Azijskoj selekciji odbranio je čak tri jedanaesterca, a južnoameričkoj jedan uz još 11 intervencija tokom 120 minuta trajanja fudbala.

Među defanzivcima, najviše su se istakli Hari Megvajer iz Engleske i Ibrahima Konate iz Francuske na štoperskim pozicijama. Dejli Blind (Holandija) bio je najuspešniji levi bek, a po desnoj strani dominirao je Josip Juranović (Hrvatska).

Kada su u pitanju zadnji vezni igrači, Kazemiro (Brazil) je najbolje ocenjeni. Dok su se među kreatorima igre najviše pokazali Antoan Grizman (Francuska) koji je imao tri asistencije i Kodi Gakpo (Holandija) koji je otkrovenje. Fudbaler PSV postigao je tri gola. Bruno Fernandeš iz Portugala takođe je odigrao sjajan turnir, postigavši dva gola uz tri asistencije.

Po krilu, najubojitiji je bio naravno Francuz Kilijan Mbape koji je predstavljao permanentnu opasnost za svakoga po levom krilu. O tome govori i činjenica da je najbolji strelac turnira sa osam golova, za šta je dobio i nagradu „zlatna kopačka“.

Najbolji napadač, ujedno i zvanično najbolji igrač prvenstva Lionel Mesi odigrao je turnir za pamćenje. Konačno je osvojio titulu šampiona sveta, po prvi put. Postao je i igrač sa najviše mundijalskih nastupa (26) i jedini koji je postigao gol u svakoj rundi nokaut faze Svetskog prvenstva.

Team of the Week provided by Sofascore

BONUS VIDEO Izjava Lea Mesija posle velikog finala