Foto: Profimedia

Srbija i definitivno u četvrtom šeširu.

Nakon utakmica kvalifikacija u ponedeljak, Srbija je i definitivno ostala bez ikakvih šansi za treći šešir. Trebalo je „orlovima“ da se poklope dva od tri rezultata, ali na kraju od toga nema ništa i našu selekciju čeka četvrti šešir na žrebu 2. decembra u Hamburgu. Za to su se pobrinuli pobedama Česi i Slovenci.

Češka je sa 3:0 razbila Moldaviju i kao druga iz grupe uspela da obezbedi plasman na završni turnir. Našoj selekciji je u tom duelu igrao bod ili pobeda Moldavije, ali su domaćini kaznili sve greške i zasluženo prošli dalje.

Iako je na smaom startu Moldavija bila opasnije, Češka je posle sjajne kontre golom Dudere povela sa 1:0.

Odlučili su domaći da sede i čekaju priliku za kontre i dotuku Moldavce, a prelomni trenutak se dogodio u 55. minutu kada je Baboglo dobio drugi žuti karton i ostavio svoj tim sa igračem manje i bez realne šanse za preokret.

Česi su dotukli rivala golom u 72 preko Horija koji je glavom posle kornera zakucao loptu u mrežu, da bi konačan rezultat postavo Suček u 90. minutu.

Kao prvi iz grupe su prošli Albanci koji su imali 15. bodova kao i Češka, dok je Poljska završila na trećem mestu i imaće priliku u baražu za popravni.

Mnogo veća drama bila je u Sloveniji gde su u direktnom duelu domaćini i Kazahstan odlučivali o drugom mestu. Srbiji je tu igrao samo nerešen rezultatkako bi zadržala nadu makar još 24 sata, ali Slovenci nisu propustili priliku da se pobedom plasiraju dalje.

Nije bilo golova sve do završnice prvogpoluvremena kada su Moldavci skrivili penal,a Benjamin Šeško je bio precizan. Ipak, na stratu drugog dela je usledio šok za domaće.

Loše postavljena odbrana je dozvolila Samorodovu da sa lakoćom pronađe Orazova koji je neometan sa peterca lako doneo izjednačenje svom timu.

Kazahstancima je bio potreban preokret i pobeda i kada su krenuli svim silama ka golu Slovenije, usledila je kazna i Verbič je u 86. minutu postavio konačnih 2:1.

Slovenija je prošla dalje kao druga sa 22 boda kao i prvoplasirana Danska.


Rezultati kvalifikacija, 10. kolo

Grupa C

Severna Makedonija – Engleska 1:1 (1:0)

(Bardi 41 – Atansaov ag 59)

Ukrajina – Italija 0:0

Standings provided by Sofascore

Grupa E

Albanija – Farska Ostrva 0:0

Češka Moldavija 3:0 (1:0)

(Dudera 16, Hori 76, Suček 90)

Standings provided by Sofascore

Hrupa H

San Marino Finska 0:2 (0:0)

(Soiri 50, 58)

Severna Irska – Danska 2:0 (0:0)

(Prajs 60, Čarls 81)

Slovenija – Kazahstan 2:1 (1:0)

(Šeško 41p, Verbič 86 – Orazov 48)

Standings provided by Sofascore

Sloveniija - Kazahstan 2:1 , Češka - Moldavija 3:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar