Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Fudbaleri Španije pobedili su Švajcarsku u drugom meču divizije A u Ligi nacija sa 4:1, uprkos tome što je veći deo meča igrala s igračem manje.

Španci su u tom meču upisali prvi trijumf, pošto su pre tri dana u Beogradu odigrali nerešeno sa Srbijom 0:0. Jasno su posle tog meča iskazali nezadovoljstvo rezultatom, pa su „bes“ sada iskalili na Švajcarcima.

PROČITAJTE JOŠ:

Za meč sa „sajdžijamaa“ se u postavu vratio i jedan od najboljih fudbalera sveta Rodri, Hoselu je bio u napadu, a ostali momci koji su u julu osvojili Evro su svi uglavnom bili tu.

Dobitna kombinacija imala je težak posao u napetom i dinamičnom meču u kom je Švajcarskoj poništen gol Bećira Omeragića u sedmom minutu zbog igranja rukom.

Tri minuta ranije Španija je već bila povela pogotkom Hoselua koji nije startovao protiv Srbije.

Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Lamin Jamal je namestio prvi, a Niko Vilijams drugi gol Španije u 13. minutu. U 13. minutu je Fabijan Ruiz duplirao prednost, da bi Španci u 20. zapali u probleme.

Robin Le Norman je dobio crveni karton i Švajcarska je prednost igrača više iskoristila u 41. minutu.

Bril Embolo je tada asistirao Zekiju Amduniju za 2:1, ali nada nije naročito dugo trajala.

Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Španija je i sa igračem manje u nastavku, uz određene izmene, uspela da razbije rivala u tri minuta.

Rezervista Feran Tores je u 77. asistirao Ruizu, koji je drugim golom doneo Španiji 3:1, dok je konačan rezultat postavio sam Tores posle Hoseluovog dodavanja u 80. minutu.

„Furiji“ je to prva pobeda, a Švajcarskoj drugi poraz, pošto je ona izgubila i u prvom kolu od Danske, od koje je Srbija poražena u nedelju u svom drugom meču Lige nacija (2:0).

BONUS VIDEO: Dušan Tadić – prvi gol u sezoni 2024-25

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare