Foto: EPA-EFE/Mariscal

Više zanimljivih prijateljskih mečeva odigrano je u utorak uveče, a posebno interesantno bilo je u sudaru Španije i Brazila.

Brazil i Španija su odigrali nerešeno 3:3, Hrvatska je posle jedva preživljenog polufinala sa Tunisom na turniru u Egiptu pobedila selekciju domaćina sa 4:2, dok je ekipa Belgije remizirala sa Engleskom 2:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj poslednji meč posebno interesuje navijače Srbije, jer se naš nacionalni tim u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu sastaje upravo sa reprezentacijom Engleske.

Španci su u svom meču poveli rano sa 2:0, pošto je Rodri u 12. minutu bio precizan s penala, a Dani Olmo je na asistenciju Lamina Jamala duplirao prednost u 36. minutu.

Rodrigo je u 40. vratio nadu svom timu, a posle niza izmena, tinejdžer Endrik je dao gol u drugom uzastopnom meču za nacionalni tim.

Pogodio je mrežu „furije“ u 50. minutu, a kuriozitet je da mu je to gol iz prvog udarca koji je ispalio na Santjago Bernabeu. I to kakav, volej posle kornera i odbijene lopte maestralno je smestio u donji, levi ćošak gola Španije za 2:2.

Španci su drugim penalom na utakmici poveli u 87. minutu sa 3:2, a strelac je bio opet Rodri, dok je onda potpuni lom nastao u sedmom minutu nadoknade, kada je Lukas Paketa i sam pogodio s penala za 3:3.

Englezi su svoj meč završili dramatično, tako što su se izvukli u poslednjim trenucima. Juri Tilemans je za Belgiju pogodio u 11. minutu, Ajvan Toni je na 1:1 izjednačio penalom u 17, da bi Džerodu Bouvenu u 27. bio poništen gol zbog ofsajda.

Tilemans je vratio prednost svom timu u 36. minutu, a za razliku od prvog gola za koji je asistirao Andre Onana, ovog puta je asistent bio Romelu Lukaku.

Džud Belingem je na asistenciju Džejmsa Medisona postavio konačan rezultat u 95. minutu susreta. Hrvati su jedini ranije završili svoj okršaj sa Egipćanima.

Domaćin je prvi poveo pogotkom Rabije u šestom minutu, ali su „vatreni“ izjednačili golom Vlašića u 21.

Onda je Bruno Petković u 57. doneo preokret, Andrej Kramarić je u 77. povećao na 3:1, a Lovro Majer je u 86. samo overio trijumf dok je Mohamed Abdelmonem postavio konačan rezultat u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

BONUS VIDEO: TOP 10 golova iz velike daljine u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar