Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Fudbaleri Juventusa osvojili su titulu u Kupu Italije, pošto su u finalu savladali Atalantu sa 1:0, a trener Masimilijano Alegri sve to je veoma emotivno doživeo.

Uspeo je Alegri da osvoji prvi trofej u drugom mandatu sa Juventusom, ali je u nadoknadi utakmice sa Atalantom isključen.

Arbitar Fabio Mareska dao je direktan crveni karton Alegriju pred sam kraj utakmice, a nakon toga trener Juventusa je pobesneo, skinuo je i bacio kravatu, otkopčao košulju i svađao se sa svima oko sebe.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, Juventus je uspeo da sačuva prednost, te se ispostavilo da je gol Dušana Vlahovića iz 4. minuta bio presudan.

Ni posle finala strasti se nisu stišale, a navodno je Alegri ušao u raspravu sa Gvidom Vaćagom, direktorom „Tutosporta“.

„Posle utakmice, Alegri mi je rekao: ‘Ti si sr**e direktor. Pišite istinu u svojim novinama, ne ono što vam klub kaže. Vidi znam gde da dođem po tebe. Znam gde da te čekam. Doći ću i otkinuti ti oba uha. Doći ću i udariti te u lice. Napišite istinu u svojim novinama'“, istakao je direktor italijanskih novina.

Alegri ni u zvaničnom obraćanju posle utakmice nije bio miran.

„Da li ste me već smenili? Ja sam srećan čovek jer sam bio deo velikih klubova. I dalje sam deo velikog kluba, tako da sam veoma srećan“, rekao je trener Juventusa.

Tu se nije zaustavio.

„Kada sam se vratio, pre dve godine, tadašnji predsednik Andrea zamolio me je da reorganizujem tim, da ga napravim takmičarskim. Moram da budem srećan jer mi nismo bili favoriti u ovom okršaju. A Juventus znači pobeđivanje i momci su to uradili“, dodao je Alegri.

Ugovor s Juventusom Alegriju ističe narednog leta, a priče o smeni podgrejao je njegov agent, koji je ranije naveo da će Masimilijano napustiti klub ako ne dobije produžetak saradnje već sada.

Juventus je trenutno četvrti u Seriji A, te je već obezbedio plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Što se Alegrija tiče, videćemo da li će i koliko ispaštati zbog postupaka tokom i posle utakmice, ako su uopšte sve tvrdnje tačne.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar