Foto: TANJUG/AP Photo/Alessandra Tarantino

Srpski fudbaler Sergej Milinković Savić navodno je dobio ponudu iz Saudijske Arabije, javlja italijanski novinar Nikolo Šira.

Sergej je u Laciju od 2015. kada je stigao iz Genka za 12 miliona evra. Rimski klub već šest godina pokušava da ga proda za preko 100 miliona i do sada to nije uspeo.

PROČITAJTE JOŠ:

Klaudio Lotito visoko ceni svog vezistu, ali gotovo izvesno neće moći da isprati ponudu koju daju Saudijci.

A kako Šira piše, reč je o 20 miliona evra po sezoni da bi zaigrao za Al Hilal, gde je svojevremeno igrao Miloš Degenek.

Već neko vreme traje trend odlaska kvalitetnih fudbalera u Saudijsku Arabiju kako bi ta liga postala jača. Nogu je povukao Kristijano Ronaldo u decembru prošle godine, a od tada je više fudbalera visokog profila otišlo u tu zemlju za ogromne novce.

Šira navodi da je Sergeju želja da ostane u Evropi, ali mu s druge strane ugovor sa Laciom ističe 2024. i do sada nije bilo dogovora o produžetku saradnje.

Juventus je još uvek u igri za njegov potpis, a Šira ne navodi koliko bi eventualno obeštećenje platio saudijski klub za srpskog vezistu.

Inače, Sergej je u dresu Lacija za prethodnih osam godina odigrao 341 zvaničnu utakmicu, dao je 69 golova i podelio je 59 asistencija.

BONUS VIDEO: Svi golovi i asistencije Džuda Belingema u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar