Foto: INA FASSBENDER / AFP / Profimedia

Ludnica u Kelnu o kojoj će se pričati.

Fudblaeri Partizana su ostvatili senzaionalnu pobedu u trećem kolu grupe D Lige konferencija protiv Kelna rezultatom 1:0 u Nemačkoj.

Strelac jedinog gola u sjajnom meču bio je Svetozar Markovič na asistenciju Natha u 9. minutu, auprkos velikom broju šansi vipše nije bilo golova.

PROČIAJTE JOŠ

Partizan se ovom pobedom izjednačio sa ekipom Nice sa pet bodova i zbog gol razlike preuzeo prvo mesto.

A moglo je sve da bude i drugačije. Partizan je promašio tri velike šanse u drugom poluvremenu. Prvo Menig, potom Pavlović a onda i Andrade u 90. minutu kada je sam ispred golmana očajno šutirao i propustio priliku da reši meč.

To je bila uvertira za šanse Kelna. Skidao je Popivć udarce, promapili su domači veliki zicer, a onda je u sedmom minutu nadoknade Popović čudesnom odbranom sprečio Markovića da postigne autogol.

Na krcatom stadionu u Kelnu, utakmica je počela minutom ćutanja posvećenom Milutinu Šoškiču legendi Partizana koji je i šest godina nosio dres Kelna.

Krenuli su domaći agresivno u presing kako bi naterali Partizan na grešku, ali su crno-beli bili izuzetno mirni i skoncentrisani, naročito u zadnjoj liniji.

Kako je vreme odmicalo, oslobađali su se pritiska, a onda je usledio i šok za domaće.

Rikardo je lepim driblingom iznudio faul na polovini rivala i omogućio da se igra prebaci u kazneni prostor Kelna. Daleko iskosa sa leve strane je loptu uzeo Natho i poslao teledirigovanu loptu na peterac, a Svetozar Marković sjajno skočio i zakucao je glavom za velku radost Partizana.

To je bio signal da se crno-beli povuku, a Keln krene u još veću ofanzivu. Polako su sitiskali obruč i pojačavali pritisak, a onda je usledila i prva velika šansa.

Prošao je sjajno Kajnc po desnoj strani i uputio odličnu loptu na peterac. Nisu dobro reagovali štoperi Partizana koji su ostavili samog Adamjana koji je neometano šutirao glavom, ali je srećom samo pogodio prečku.

Partizan je malo primirio domaće, pa je u 30. minutu mogao i bolje iz dobre kontre, ali je Rikardo previše driblao i potom traljavo šutirao.

Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Samo minut kasnije, Keln je imao ponovo veliku šansu. Opet je posle centaršuta, ovoga puta sa leve strane, loše reagovao štoperski par crno-belih i ostavio samog Dajca na petercu, ali je njegov udarac zaustavio Popović.

Usledila je potom i mnogo bolja igra crno-belih. Posle dva kornera i velikog pritiska pred golom Kelna, sjajjno je probio Dijabate i nekako doturio loptu do Uroševića koji je dobro šutirao, ali je golman Švabe uz pomoć stative nekako izvadio loptu iz gola.

Imao je Partizan u poslednjim trenucima solidan napad kada je Traore lepo prošao i poslao loptu Rikardu koji je ponovo bio sebičan i loše šutirao na ivici šesnaesterca.

U nastavku je Keln krenuo u veliku ofanzivu. Već u prva dva minut asu usledila dva kornera i opasnost pred golom crno-belih koji nisu mogli da pređu poloinu. Opasan je bio Duda čiji je jedan udarac prohujao pored stative.

Tada se Partizan malo osloodio pritiska i kreno solidno da napada i najavi pravu ludnicu. Prvo je Keln imao odličnu pansu u 60. minut, a onda su crno-beli stvorili dve velike šanse.

Prov je posle sjjanog slobodnjaka Natha pokušao Matrković kaa je APrtizan tražio penal, apotom je usledila još bolja prilika.

Menig je isčačkao loptu odbrani, sjajno se oslobodio i stvorio veliku šansu.

Utisak je da je mogao da doda Rikardu, ali je šutirao a njegov udarac Švabe sjajno zaustavio. Lopa se odbila blizu Rikarda koji je malo zakasnio da je ubaci u praznu mrežu,a potom i zakomplikovao napad.

Samo minut kasniej usledila je i šansa za Pavlovića. Dobio je loptu u srce kaznenog prostora, okrenuo se i poslao bombu ka goli, ali je Švabe još jednom sjajno intervenisao.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima.

Videli smo nekoliko solidnih prilika na obe strane, a onda je krenula ludnica u završnici.

Prvo je Andrade posle sjajnog poteza Rikarda izašao sam ispred golmana u 90. minutu, ali je očajno šutirao, a onda je imao i mnogo sreće.

Nakon nekoliko pokušaja i solidnih prilika za Keln, Marković je zamalo postao tragičar.

U sedmom minutu je Marković nespretno intervenisao, ali je igrač utakmice Aleksandar Popović čudesno odbranio i doneo tri boda Partizanu.


Keln – Partizan 0:1 (0:1)

(Marković 9)

Sradion: Rajn Enerdži Keln: Sudija: Rikardo de Burgos

Keln: Švabe – Šindler, Soldo, Kilijan, Pedersen (od 53. Hektor) – Martel – Huseinbašić (od 63. Majna), Duda (od 71. Ut), Kajnc (od 62. Ljubičić) – Adamjan, Dic (od 71. Tig)

Partizan: Popović, Urošević (od 88. Šehović), Vujačić, Marković, Filipović, Traore, Menig (od 68. Andrade), Natho, Dijabate, Gomeš, Pavlović (od 76. Lutovac)


Rezultati trećeg kola grupe D

Slovacko – Nica 0:1 (0:1)

(Pepe 55)

Keln – Partizan 0:1 (0:1)

(MArković 9)

Standings provided by Sofascore

Keln - Partizan 0:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare