Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Konačno.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Znamo da je Robert Levandovski sjajan napadač, ali uvek je imao problema sa učinkom na Svetskim prvenstvima. Mnogi bi rekli da je razlog tome kvalitet reprezentacije Poljske, za koju on nastupa. U utakmici protiv Saudijske Arabije u okviru drugog kola grupe D Mundijala u Kataru, napadač Barselone je postigao svoj prvi mundijalski gol, u pobedi svog tima rezultatom 2:0.

PROČITAJTE JOŠ

Saudijci su imali inicijativu u većem delu utakmice, Poljaci su odolevali i na kraju došli do tri boda. Azijska ekipa promašila je penal u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Salem Al Davsari nije uspeo da realizuje najbolju šansu, te je tako od heroja postao tragičar, budući da je četiri dana ranije postigao prelep gol za veliku pobedu protiv Argentine.

Prvi gol postigao je Pjotr Zjelinski na asistenciju upravo Levandovskog. Špic Poljske demonstrirao je dobar pregled igre, a onda i overio pobedu u 82. minutu, i tako se iskupio za promašen penal u prošloj utakmici protiv Meksika.

Poljska ima četiri boda posle dve utakmice, i trenutno drži prvo mesto u grupi sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Argentinom.

BONUS VIDEO Argentinci nisu klonuli duhom, bodre se pred Meksiko