Foto: AP Photo/Alastair Grant

Puno golova videli smo u ovom terminu.

Fudbaleri Njukasla slavili su protiv Brentforda na gostovanju 2:1 u 30. kolu Premijer lige i tako vratili treće mesto na tabeli.

Napadač Ajvan Toni, koji ove sezone igra fenomenalno, postigao je gol u osmom minutu koji je poništen zbog ofsajda. Potom je promašio penal u 30. minutu što mu se desilo po prvi put u Brentfordu.

Pročitajte još

U drugom poluvremenu, Njukasl je počeo da igra konkretnije, te je izjednačio preko golmana domaćih Davida Raje koji je postigao autogol. „Svrake“ su preokrenule  61. minutu a strelac je bio Aleksander Isak. Kalum Vilson je uvećao prednost gostiju pet minuta kasnije, ali je poništen gol zbog igranja rukom.

Njukasl se vratio na treće mesto i ima 56 bodova, dok je Brentford deveti sa 43 boda.

Foto: AP Photo/Alastair Grant

Totenhem je pobedom 2:1 prekinuo sjajnu seriju Brajtona. Hjunng-Min Son postigao je fenomenalan gol u 10. minutu. Kaoru Mitoma je uzvratio, ali gol nije priznat zbog igranja rukom.

Izjednačio je Luis Dank u 34. minutu nakon kornera na asistenciju Solija Marča. Još jedan gol je poništen Brajtonu, ovoga puta je Dani Velbek zatresao mrežu. U 59. minutu, dvojica trenera, Kristijan Stelini i Roberto de Zerbi ušli su u sukob, što je rezultiralo po crvenim kartonom za obojicu.

Hari Kejn doneo je pobedu Totenhemu golom u 79. minutu. Ekipa iz Londona sada je na petom mestu sa 53 boda, dok je Brajton sedmi sa 46 bodova.

Foto: EPA-EFE/Isabel Infantes

Vest Hem je minimalnim rezultatom bio bolji od Fulama na gostovanju. Reprezentativci Srbije Aleksandar Mitrović i Saša Lukić nisu igrali na ovom meču. Mitrović je odrađivao suspenziju, a Lukić je bio na klupi.

Vulverhempton je porazio Čelsi na „Molinju“ minimalnim rezultatom golom Mateuša Nunješa u 31. minutu. Frenk Lampard je izgubio u prvoj utakmici po povratku na klupu „plavaca“.

Od ostalih utakmica koje su se igrale u subotu od 16:00 časova, Aston Vila je bila bolja od Notingem Foresta 2:0 a Bornmut je na gostovanju slavio protiv Lestera u derbiju začelja.

Premijer liga, 30. kolo

Mančester junajted – Everton 2:0 (1:0)

(Mektominej 36, Marsijal 71)

Aston Vila – Notingem Forest 2:0 (0:0)

(Traore 48, Votkins 90+5)

Brentford – Njukasl 1:2 (1:0)

(Toni 45+1 penal – Raja 54. autogol, Isak 61)

Fulam – Vest Hem 0:1 (0:1)

(H. Rid 23. autogol)

Lester – Bornmut 0:1 (0:1)

(Biling 40)

Totenhem – Brajton 2:1 (1:1)

(Son 10, Kejn 79 – Dank 34)

Vulvs – Čelsi 1:0 (1:0)

(Mateus 32)

18.30 Sautempton – Mančester siti

Nedelja

Lids – Kristal Palas

17.30 Liverpul – Arsenal

BONUS VIDEO VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar