Foto: EPA-EFE/Paul Ellis

Jirgen Klop, menadžer Liverpula, kaže da je za Liverpul mnogo važnije da se drži pobedničke formule nego da dovodi igrače samo da bi se reklo da su nešto radili u prelaznom roku.

Klub sa „Enfilda“ je posle 30 godina osvojio titulu prvaka igrajući pritom prelep, ofanzivan fudbal.

PROČITAJTE JOŠ:

Navijači su očekivali da klub ovog leta bude aktivniji na tržištu igrača, ali to nije slučaj, pa mnogi navijači „crvenih“ sa strahom gledaju kako se neki rivali, poput Čelsija, masovno pojačavaju.

PROČITAJTE JOŠ: Ivanović pregovara o transferu u Vest Bromvič Albion

Klop je u razgovoru za radio BBC 5 rekao da je svestan trenutka u kom se nalazimo.

„Klubovi su u različitim pozicijama i živimo u vreme neizvesnosti. Za neke klubove manje je važno koliko je ta budućnost nesigurna jer ih poseduju države ili tajkuni, to je istina. Mi smo drugačiji klub“, podvlači Klop.

PROČITAJTE JOŠ: Kolarov: Daću gol Milanu, laka odluka da dođem u Inter

Nemački stručnjak, koji je na klupu Liverpula seo u jesen 2015. godine uradio je mnogo od tada.

„Bili smo u finalu Lige šampiona pre dve godine, potom smo osvojili takmičenje u narednoj i potom uzeli sada Premijer ligu tako što smo bili klub koji jesmo, to ne možemo da menjamo preko noći i da kažemo, hajde da se sada ponašamo kao Čelsi. Uvek želimo da se pojačamo tim, ali postoje različiti načini da to uradite – jedan je da se dovode igrači, drugi je da se radi zajednički, da se unapređuju dobre stvari i iskorenjuju loše, ono u čemu niste dobri. Ovo je fudbal. Niko ne voli da priča o treniranju, već samo o pojačanjima“.

Na pitanje da li će biti pojačanja ovog leta na „Enfildu“ odgovorio je da mu je smešno kada čita neke napise u novinama.

„Ovde sam već skoro pet godina i ako će se nešto desiti, desiće se. Imate toliko glasina u novinama i smešno je kada nas dovode u vezu sa nekima. Bili smo dobri u tome u prošlosti, ostajali smo mirni, donosili smo prave odluke, bilo da smo čuvali grupu igrača, bilo da su u pitanju dovođenja igrača na specifičnim pozicijama“, dodao je bivši trener Borusije Dortmund.

Liverpul u nedelju otvara sezonu u Premijer ligi utakmicom sa Lidsom i Klop je ubeđen da će njegovi izabranici nastaviti tamo gde su stali na kraju prethodne sezone.

„Imali smo kratku pauzu, važno je da je protekla dobro. Nekoliko igrača je još na međunarodnim obavezama, nadam se da će se vratiti zdravi. Utakmice se nižu velikom brzinom i moramo da budemo spremni za njih. Nema mnogo promene i ljudi kažu da svi sad hoće da nas pobede jer smo šampioni, ali nisam video tim prošle godine koji to isto nije želeo. Osvojili smo pre toga Ligu šampiona, tako da su i zbog toga hteli da nas pobede. Sve je u dokazivanju i moramo da budemo spremni za svaki meč posebno. Imamo težak start protiv Lidsa, 16 godina su čekali da se vrate u elitu. Imaju menadžera svetske klase i ovo će biti veoma teška utakmica sa istorijskim značajem. Posle dolaze Čelsi i Arsenal, imamo težak start“, zaključio je Klop.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar