Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U fudbalu se često poteže ono "šta bi bilo kad bi bilo", a to će ponoviti bar neki od navijaač Vojvodine posle finala Kupa sa Crvenom zvezdom.

Zvezda je osvojila trofej pobedom u finalu 2:1, mogla je i ubedljivije, ali je i Vojvodina ozbiljno mogla da joj zaprži čorbu.

Da je Voša nastavila da igra kao na početku utakmice, da su Andrija Radulović i Aleksa Vukanović u nekim situacijama bili precizniji, ili malo bolje sreće, situacija je mogla da bude drugačija. Opet, i Zvezdi su na ova dva gola, poništena još tri, a uz konstantno navijanje sa obe tribine gde su bili smešteni navijači na stadionu Lagator, imalo je šta da se vidi.

PROČITAJTE JOŠ:

Bilo je i onih ružnih stvari poput prekida zbog toga što je golman Vojvodine pogođen sa tribina, zato što je njegov gol bio zasut rolnama papira, zbog pirortehnike. Bio je gađan i Zvezdin čuvar mreže, prošao je bez posledica, pa je na kraju sve završeno bez povređenih.

U jednom trenutku se strahovalo šta će biti sa Urošem Spajićem nakon što se sudario sa golmanom Vojvodine Lazarom Carevićem i ostao bez svesti, ali je on uspeo da se pridigne i potom postigne gol koji će se ispostaviti pobedonosnim.

Videlo se odmah od prvog minuta da će teren biti izazovan za obe ekipe jer su se u prvim napadima okliznuli Stamenić i Bukari.

Jake kiše koje su tokom dana padale u Loznici nakvasile su teren i to je bio prvi zadatak koji je trebalo da savladaju igrači oba tima.

Kako je meč odmicao, a teren se sušio, klizanja je bilo manje, a fudbal je svakako bio solidan.

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Zvezda je do pauze vodila sa 1:0, poništen joj je još jedan gol i dobar fudbal bi se nastavio verovatno i na startu drugog poluvremena da se nisu dešavale neke druge stvari.

Prvih 12, 13 minuta je proteklo u incidentu navijača Zvezde koji su prvo rolnama papira zasuli gol i golmana Vojvodine, na drugoj strani su „firmaši“ gađali i ka Glazeru, dok je onda Spajić ostao bez svesti posle žestokog sudara sa Carevićem kod prekida.

Trebalo je nekoliko minuta da se oporavi, ubrzo je krenuo još dvaput ka golu Vojvodine i iz trećeg pokušaja, posle kornera glavom zatresao mrežu postavivši konačan rezultat. Može da bude zadovoljan jer je pred Draganom Stojkovićem Piksijem pokazao da ga selektor nije slučajno uvrstio na postojeći spisak za Evro.

Omri Glazer – Odmah u trećem minutu je skinuo zicer Aleksi Vukanoviću i pokazao da je spremno ušao u meč, što se ne bi moglo reći za Zvezdinu odbranu. Malo se poigravao pred svojim golom i onda okliznuo kada je ispucao loptu ispred ofanzivca Vojvodine. Dobro je istrčao na Ivanovića i skratio mu ugao, a Mihailo gađao pored gola u 35. minutu. Izvrsno je uhvatio i jedan centaršut i jednom je izboksovao loptu u prvih 45 minuta. U nastavku kod gola Vukanovića nije mogao da uradi mnogo toga – 6,5.

PROČITAJTE JOŠ:

Uroš Spajić – Kao da ga je ohladio prekid koji je potrajao oko dva, tri minuta na startu utakmice zbog dima i pirotehnike, pa je odmah pošto je igra nastavljena poslao pogrešan pas Bukariju presečen na četrdesetak metara. Nakon toga je reagovao pravovremeno, u finišu poluvremena je izlazio i napred. Upravo to napred ga je koštalo svesti posle 52 minuta igre jer se sudario sa golmanom Carevićem i ostao bez svesti. Povratio se posle nekoliko minuta i u još dve situacije do 60. minuta probao da ugrozi gol Voše. U 65. minutu ga je i pogodio za 2:0 posle kornera i do kraja ostao na terenu – 7.

Aleksandar Dragović – Gotovo 20 minuta nije bio upadljiv na terenu, a onda je dobro reagovao ispred Ivanovića. Imao je još nekoliko intervencija, blokova i građenja u prvom delu. U drugom je bio skoro neprimetan i pratio je Ivanovića ili Vukanovića, zavisi ko bi se našao u tom delu terena. Mahom je bio uz Mihaila. I zbog toga je njegova ekipa mogla da primi gol u 70. minutu kada je šutirao Andrija Radulović iz zicer situacije. Da li je Dragović očekivao da će Rodić pokriti nekadašnjeg omladinca Zvezde nije poznato, ali je bio pored i mogao samo da gleda kako Radulović šalkje loptu preko. Dva snažna starta je imao pred istek 90. minuta, jedan ispred šesnaesterca, drugi kod peterca i oba puta je sprečavao potencijalno nezgodne scene – 6.

Milan Rodić – Solidan centaršut posle desetak minuta igre u gužvu gde su bili njegovi saigrači, stvorio je šansu za gol. Suviše lako je ispao posle relativno jednostavnog driblinga u 33. minutu kada se i iskupio jer je u svom šesnaestercu blokirao loptu i šut, čini se Ivanovića. Bio je jedan od aktera u akciji kod poništenog gola, poslao je nekoliko sasvim solidnih centaršuteva sa leve strane. U odbrani je imao propust posle 70 minuta fudbala kada nije zatvorio Radulovića i njegov šut iz blizine kada je Andrija gotovo mogao da bira gde će da puca. Do kraja nije imao previše problema – 6.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srđan Mijailović – Od starta je krenuo agresivno i nije štedeo nikog po desnoj strani, ali je baš odatle pukla prva opasna akcija Novosađana pre šuta Vukanovića. Pokušavao je nakon toga da bude senka Kejlebu Zadi Seriju i pratio ga je gde god da je igrač Vojvodine krenuo. Upravo je Seri imao dobar šut u prvom poluvremenu. Imao je i jedan pokušaj sa distance u drugom poluvremenu. Tada je ispao iz igre posle driblinga Đorđevića, nakon čega je usledila stopostotna šansa za Radulovića. Nije bio potpuno siguran, u prilog tome govori i kako je pratio Vukanovića, pa ga ispustio i tri sekunde kasnije samo pogledom ispratio kako daje gol – 5,5.

In Bom Hvang – U razmaku od tridesetak sekundi je imao izgubljenu, presečenu loptu i šut u okvir gola u 23. minutu. Dotle je bio neka vrsta osigurača ispred odbrane Zvezde i onaj ko je dirigovao kuda bi lopta trebalo da ide kad je bila u nogama defanzivaca Zvezdinog tima. Nije izletao previše napred, puštao je Stamenića da povezuje vezu sa napadom, sve dok Stamenić nije izašao iz igre. Tada je Korejac više pratio šta radi Kanga koji je u međuvremenu ušao i sa njim dopunjavao taj deo igrališta – 6.

Marko Stamenić – Sporo i pogledom je ispratio protivničkog igrača koji je poslao centaršut Vukanoviću. Lepo je probao da odigra dupli pas sa Endiajeom u 18. minutu i nije dobio loptu napred od napadača. Prvi je neoprezno uklizao i dobio žuti karton u 20. minutu, potpuno nepotrebno na polovini Vojvodine. Imao je i dva solidna driblinga, jednom je atraktivno okrenuo protivnika leđima, ali je bio i jedan od igrača koji su od stručnog štaba dobijali instrukcije u prekidima. Bilo je momenata kada nije jasno koga čuva, pošto je konstantno skenirao prostor oko sebe, ali bi zakasnio korak, ili dva kada protivnik krene protiv njega u dribling. Izašao je 15 minuta pre kraja – 6.

PROČITAJTE JOŠ:

Mirko Ivanić – Krenuo je napred već u prvom napadu na utakmici i otvorio mu se prostor levom stranom, ali je zaustavljen. Traljavo je šutirao u devetom minutu iz solidne situacije sa desetak, petnaest metara. Videlo se od starta da je raspoložen za igru i to se pokazalo u 37. minutu kada je uspeo da se zagradi pored Crnomarkovića na asistenciju Endiajea i onda pogodio po zemlji za 1:0. I u nastavku je poslužio lobom Bukarija i pustio ga u prostor sa Koraćem, a onda šutirao na gol i izdejstvovao korner na 25 minuta pre kraja. Iz kornera koji je usledio, pao je drugi gol. Asistirao je Ivanić i za treći, s tim što je taj poništen zbog ofsajda u kom je bio Šerif. Ukratko, Ivanić je bio lider – 7,5.

Osman Bukari – Uglavnom je bio onaj kome su fudbaleri Zvezde slali lopte od početka, pa se brzo našao i u šansi za šut, kada je poslao loptu preko gola. Jednu je u kontri u 12. minutu poslao pored stative nakon što je pobegao defanzivcima Voše, a bio je u prilici da i asistira, ali mu je za to falilo malo sreće jer njegova lopta ka petercu nije pronašla željenu metu. Navirao je ka golu, grešio, gubio lopte, ukratko, trudio se koliko je znao. Dao je gol u 62. minutu poništen zbog ofsajda, pa u jedinoj situaciji kada je bio precizan, nije mogao dugo da se raduje. Izbacio je driblingom Koraća u 63. minutu i iznudio slobodnjak iz opasne situacije i žuti. Zamenjen je kada i Stamenić – 6.

Piter Olanjinka – Imao je jedan pokušaj šuta i jedan centaršuta do 15. minuta. Nakon toga je uglavnom bio dobro uštopovan pa mu se povremeno pridruživao Rodić napred. Ako bi Olanjinka otišao skroz na bok, Rodić bi bio podrška bliža sredini, a kada to nije bio slučaj, bek je imao otvorenu levu stranu da ide napred. Nije se toliko Olanjinka isticao u nastavku, nije mnogo ni lopti išlo po njegovoj strani, pa je povremeno bio aktivan u pritisku na zadnju liniju Vojvodine – 6.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Šerif Endiaje – Bio je mahom zatvoren u prvom poluvremenu i kada je dobijao lopte, nisu to bile one koje bi mu neko servirao na tacni za gol. Pogrešio je u dodavanju za Stamenića kad je mogao da otvori opasnu kontru, imao je i nekoliko polušansi, ali ništa kolosalno, sve dok nije učestvovao u akciji iz koje je Ivanić dao gol. Previše prostora mu je ostavljeno pred petercem, glavom je pogodio Ivanića i namestio mu pogodak. Onda je i sam pogodio mrežu rivala efektno, ali je taj gol poništen posle VAR intervencije – 6,5.

Aleksandar Katai – Imao je šut preko gola na isteku 89. minuta, pre toga je pokušavao da bude aktivan u presingu i da ponešto iskreira, ali nije na kraju imao veći doprinos, pa ostaje bez konkretne ocene.

Isti je slučaj i sa Gelorom Kangom koji je poveo nekoliko akcija, jednom mogao bolje da interveniše na 35, 40 metara od svog gola u napadu Vojvodine. U završnici su šansu dobili i Šljivić, Mimović i Knežević, bez konkretnog učinka.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar