Foto: Starsport

Gde prestaje sramota, počinje fudbalski klub Partizan.

Na taj nivo je u ovom trenutku srozan nekada slavni klub nakon još jedne blamaže u Superligi Srbije. Ne tako davno, bili smo svedoci fatamorgane u crno-belom, kada je Partizan ni kriv ni dužan preživeo večiti derbi i ostao na prvom mestu tabele.

Bilo je tada naivnih sanjara koji su pomislili da Igor Duljaj može da poput Hudinija izvede iluziju veka i donese crno-belima titulu, ali je usledio potpuni fijasko.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je prvo porazom od Napretka kući, pa remijem sa ekipom Mladosti prepustio lidersku poziciju na tabeli, ali je agonija usledila od sredine aprila. Nakon dramatične pobede u Kupu Srbije protiv Voždovca na penale, Partizan je ušao u niz od šest mečeva bez pobede u kojima je doživeo čak pet poraza, primio 16 golova i blamirao se kako je i gde stigao.

Vrhunac je doživeo u Kruševcu na gostovanju najgorem timu u plej-ofu koji je za ovaj meč izveo postavu bez devet prvotimaca. sa nekolicinom golobradih momaka i uspeo da primi neverovatna tri gola.

Četiri puta u poslednjih dvadesetak dana je Partizan primio tri gola, ali ako je u duelima sa Zvezdom, TSC-om, Vojvodinom i Čukaričkim to nekako i moglo da se svari, kako objasniti bruku u Kruševcu.

Rezervni tim ionako osrednjeg Napretka, uspeo je da zaustavi Partizan i zamalo ga čak i pobedi. Mogu u Humskoj da se vajkaju zbog nestvarnih odbrana golmana Savića i velikog broja promašaja na ovom meču, ali je ovo samo ceh za potpuno uništavanje kluba koje traje godinama.

Albert Nađ Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Dugovi, skandali, odbegli fudbaleri, potrošene legende, bojkot navijača, nula trofeja, sve je to bilans poslednje četiri sezone u Humskoj, a za poslednjih sedam godina Partizan je uspeo da osvoji samo dva Kupa Srbije.

Milorad Vučelić i Miloš Vazura kidnapovali su Partizan i uništavaju ga i ponižavaju i valjaju u blatu, dok sve to aminuje prvi čovek Srbije.

Iako Partizan grca u dugovima koji iznose preko 50 miliona evra proćerdanog državnog novca, Vučić je odlučio da uvede finansijsku prinudnu upravu, ali ne i da smeni ljude koji uništavaju Partizan.

Kao da sve što su uradili do sada nije bilo dovoljno, Vazura i Vučelić su oterali i Igora Duljaja koji je barem omogućio svojim radom i potezima nekoliko igrača koji imaju sjajni prodajni potencijal.

Umesto njega stigao je trener koji se bori za drugo mesto, pa se pravda za lapsuse kada se nađe na udaru javnosti.

Foto: Starsport

Albert Nađ je kao trener kroz karijeru vodio niželigaša Rakovicu gde je sam sebe postavio za trenera, a potom je bio trener Teleoptika sa kojim je uspeo da ispadne iz druge lige.

Na sve to, nije pokazao ni preteranu elokvenciju u javnom nastupu niti harizmu poput Duljaja na makar na taj način motiviše ekipu koju čeka rekonstrukcija na leto.

Navijači skandiraju i teraju upravu i Nađa, uprava ćuti i čeka priliku da zgrne još para u džepove, legende se oglašavaju na kašičicu kao u slučaju Đorđa Tomića, a Partizan tone i probija nova dna.

Sram vas bilo sve.

BONUS VIDEO Najbolje od Džamala Musijale

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare