Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Odavno je postalo jasno da Partizan neće biti šampion Srbije ove sezone, ali trenutna igra crno-belih je ispod svkog nivoa.

Crno-beli su pod komandom Igora Duljaja bili jesenji šampioni, pobedili su Crvenu zvezdu u Humskoj sa 2:1 u prvom delu sezone, ali je pad forme usledio posle 9. marta i novog večitog derbija. Tada je na Marakani bilo 2:2, pa je Partizan i dalje bio prvi na tabeli, ali je onda Napredak slavio u Humskoj sa 0:1, da bi Mladost iz Lučana na svom terenu izvukla bod (1:1).

Već tada je Zvezda preuzela lidersku poziciju, ali nije da Partizan nije imao šansu da kroz plej-of pokaže prkos i ugrozi Zvezdu na vrhu. Umesto da budu dodatno motivisani, crno-beli su krenuli u propast.

PROČITAJTE JOŠ:

Veliki pad je krenuo 14. aprila, kada je Čukarički pobedio Partizan sa 3:2. Posle toga je Crvena zvezda bila bolja istim rezultatom, a onda je i u Kupu savladala večitog rivala sa 2:0. TSC je 28. aprila stigao u Humsku i odneo sva tri boda, pošto je pobedio sa 1:2, a to je bila treća utakmica u nizu na kojoj Partizan nije savladao rivala iz Bačke Topole.

Posle poraza od TSC-a, trener Igor Duljaj „dočekan je na nož“, iako je već dugo bio na tankom ledu, pa se Upravni odbor još jednom ohrabrio da donese odluku koja se protivi većinskom mišljenju navijača, koji cele sezone bojkotuju utakmice u Humskoj, bar što se tiče južne tribine. Ali, to upravi ne znači ništa.

Duljaj je platio ceh, kao da je jedini kriv za sve ono što se dešava (u) Partizanu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Oni koje sede u foteljama i već godinama unazad donose loše odluke ne nameravaju ni ovog puta da preuzmu odgovornost.

Za glavnog trenera posle Duljaja postavljen je Albert Nađ, koji je bio dugogodišnji pomoćnik, a iza sebe baš i nema zavidnu trenersku karijeru. Istina, nije imao ni Duljaj kada je dolazio u Partizan, ali zašto je Igor zaslužio otkaz, a Nađ ugovor na godinu i po dana? I Nađ je s Duljajem takođe odgovoran za sve rezultate ove sezone, pošto je bio pomoćnik, pa je tako delio i dobro i loše.

Nađ je vodio tim na prošlom derbiju u Superligi Srbije, ali je protiv Vojvodine u četvrtak i zvanično prvi put vodio tim kao jedini glavni trener. Nije se proslavio, pošto je Vojvodina pobedila sa 2:3 u Humskoj i tako produbila krizu crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ:

Trener u neku ruku jeste preuzeo odgovornost, ali to bi trebalo da urade i oni iz uprave kluba, pošto se Partizan već odavno srozao na niske grane i ništa ne sluti na bolje dane u ovom trenutku. Pet poraza u nizu znače i da je sada crno-belima ugroženo i drugo mesto u Superligi Srbije, samim tim u pitanje je doveden i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. TSC je prišao na četiri boda zaostatka, a do kraja je ostalo još četiri kola.

Partizan će 8. maja gostovati Napretku, zatim u Humsku dolazi lučanska Mladost, potom crno-beli idu na noge Čukaričkom, dok je u poslednjem kolu na programu duel protiv Radničkog 1923 u Beogradu. Poređenja radi, TSC tri od četiri utakmice igra kod kuće, tako da i te kako ima čemu da se nada.

Foto: Starsport

Čak i da je drugo mesto bilo cilj od početka sezone u redovima crno-belih, ovo što prikazuju uopšte nije dobro, kao ni celokupna slika. Da ne bude zabune, veliku odgovornost za neuspehe snose i igrači, ali kada je u klubu atmosfera loša, teško da na terenu može sve dobro da funkcioniše, pogotovo na duže staze.

Duljaj nije bio bezgrešan, ali je zato na momente i te kako bio najzaslužniji za Partizanove kakve-takve uspehe ove sezone. Duljaj je bio taj koji je ulivao veru i ogromnu energiju, direktno je on uticao na dovođenje nekih igrača, a onda su ljudi iz uprave još jednom odlučili da zažmure na svoje greške i i propuste, te drugog kazne i označe kao glavnog krivca.

U ovom trenutku, Partizan je baš tamo gde treba da bude, jer bolje nije ni zaslužio, a veliko je pitanje gde je dno ovoj crnoj rupi, te kada će i sa kojim ljudima krenuti na bolje.

Mnoge legende su već potrošene…

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare