Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

Četa Igora Duljaja na veoma bolan način prekinula je niz od 13 prvenstvenih pobeda, i to na svom terenu u Humskoj

Fudbaleri Partizana izgubili su kod kuće od TSC-a rezultatom 4:0 u utakmici 16. kola Superlige Srbije, čime su prekinuli niz od 13 pobeda i doživeli prvi prvenstveni neuspeh u sezoni. Ujedno su i Crvenoj zvezdi pružili priliku da se, u slučaju trijumfa u 171. večitom derbiju, domognu prvog mesta na tabeli.

A koliko je zapravo poraz od TSC-a bio bolan pokazuje i podatak da crno-beli, sve do susreta protiv Mladosti iz Novog Sada prošle sezone (takođe 4:0), ovakav šamar u domaćim okvirima nisu doživeli u 21. veku. Ono što, pak, meč protiv TSC-a čini još bolnijim, jeste to što je debakl došao u trenutku kada su crno-beli bili u punom trku, izgledali gotovo nezaustavljivo i (sa pravom) kod navijača probudili san o šampionskoj tituli.

PROČITAJTE JOŠ...

Sada je na Igoru Duljaju da proba da ekipu trgne nakon istorijske sramote, ali ovo nije prvi put da su crno-beli doživeli ovakav debakl na svom terenu.

U sezoni 1952/53, Crvena zvezda je slavila sa 4:2, dok je istim rezultatom nedugo potom slavio i Hajduk iz Splita. Potom je u junu 1955. godine ponovo Zvezda bila ubedljiva u Humskoj sa 4:1, a par meseci kasnije, u sezoni 1955/56, Radnički iz Beograda je šokirao crno-bele sa 4:2.

Nešto ubedljviiji od ostalih bio je Zagreb, koji je Partizan pobedio sa 5:2 u junu 1957. godine, potom je sezonu kasnije i Vojvodina u Humskoj odnela ubedljvi trijumf, 5:1.

Usledio je period od preko jedne decenije tokom kog Partizan nije doživeo toliki debakl, pre nego što je u Humsku u septembru 1969. došao Radnički iz Kragujevca i odneo bodove rezultatom 4:1.

Crno-beli su četiri gola na tadašnjem staidonu JNA primili i u junu 1971. godine, kada je Hajduk iz Splita slavio 4:3, ali i godinu dana kasnije protiv Željezničara, – 4:0 za tim iz Sarajeva.

U sezoni 1975/76 Partizan je bio šampion, ali će ostati upamćeno i da je te sezone doživeo dva debakla – od Zvezde u martu 1976. sa 4:1, te Hajduka iz Splita dva meseca kasnije, 6:1.

Upravo su Splićani bili ti koji su Partizanu naneli sledeći težak poraz u Humskoj (4:0, 1981. godine), Zvezda je godinu dana kasnije slavila 4:1, nakon čega je usledilo zatišje sve do 1997. godine, kada je Vojvodina pobedila 6:5.

To je ujedno bio i poslednji put da su crno-beli u Humskoj primili četiri ili više golova, sve do prošle sezone, kada je Mladost prekinula niz od 13 utakmica bez poraza. Ovog puta TSC je prekinuo niz od 13 pobeda – na Partizanu je da pokuša da izbegne sudbinu od prošle sezone, pošto je debakl protiv Mladosti označio i sunovrat na tabeli i četvrto mesto po završetku sezone.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar