Osama Vilander Foto: La Nacion / Zuma Press / Profimedia

Jedna bizarna priča stiže iz Perua, gde kao vezista za ekipu Union Komersio igra momak po imenu Osama Vinladen Himenez Lopez. Ako mislite da je u pitanju slučajnost, ta misao nestaje onog trenutka kad shvatite da mu je rođeni brat - Sadam Husein...

Uobičajena je praksa da ljudi decu nazivaju po određenim pripadnicima pop kulture ili ljudima koji su obeležili epohu, ali su roditelji dvojice dečaka i jedne devojčice iz Perua stvari odveli korak dalje. Da stvar bude još bizarnija, postojala je ideja da i treće dete dobije krajnje čudno ime, ali je – srećom po nju – umesto trećeg sina par dobio ćerku…

No, krenimo redom.

PROČITAJTE JOŠ...

U oktobru 2002. godine, nešto više od godinu dana nakon što je Osama bin Laden, lider ozloglašene terorističke organizacije Al Kaida, postao najtraženija osoba na svetu zbog terorističkih napada na Njujork i Pentagon, u gradu Rioha u oblasti San Martin koja pokriva severni Peru rođen je dečak u porodici Himenez Lopet, a otac je doneo odluku da ga nazove Osama Vinladen.

Nedugo potom, maleni Osama je dobio brata podjednako nezgodnog imena – Sadam Husein.

A situacija je mogla da bude još gora, pošto je, kako je sam Osama Vinladen otkrio, otac želeo da trećeg sina nazove po američkom predsedniku, Džordžu Bušu. Srećom po dete, posle dva sina dobili su devojčicu.

Ipak, nije jedini koji se bori sa ovim problemom:

„Postoji čovek koji se zove Hitler u Peruu. Isus je spasao svet, a postoje Isusi koji čine zlo. Samo zbog toga što je postojao Osama koji je ubijao ljude, ne mislim da bi trebalo da postoji zakon o zabrani imena. Ali privlači dosta pažnje“, rekao je ovaj fudbaler jednom prilikom.

Ovaj mladić je bio kapiten reprezentacije

To mladog fudbalera nije sprečilo da se istakne pa je tako bio kapiten reprezentacije Perua do 15 godina, a za prvi tim je debitovao kao 16-godišnjak.

Da li će mlađani Vinladen krenuti put Evrope videćemo uskoro, ali jedno je jasno – svetski fudbal teško da je video bizarnije ime u novijoj istoriji.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar