Foto: Printscreen Twitter / Sportcomm

Već dva dana se otkrivaju novi detalji ružnog ispada huligana koji su napali roditelje i decu iz Srbije na Ilidži, ali i posle skandiranja dece iz Splita.

Grupa navijača je 14. januara upala u hotel u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, bacila je suzavac, a onda ispred hotela nožem povredila jednog od roditelja iz Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Napad se desio tokom „Junior kupa“, na kom su i deca iz Splita skandirala „Ubij Srbina“, svojim vršnjacima iz Srbije.

Slobodna Dalmacija piše da je stupila u kontakt sa vlasnikom i trenerom splitskog kluba koji kaže da je razočaran zbog svega što se desilo.

„Za vreme utakmice video sam da su dva, tri moja deteta od sedam i osam godina povikala uzvik sa snimka i odmah sam reagovao, došao do dece i opomenuo ih, što su čuli i roditelji iz ‘Škole fudbala T6 Nika’. Izvinili smo se, što su roditelji i prihvatili, sve je trajalo svega nekoliko sekundi“, kaže vlasnik.

„S kolegom iz Beograda ostali smo u jako dobrim odnosima i te odnose ćemo i dalje održavati. Obojica smo bivši sportiski i sadašnji treneri koji imaju isto gledište. Utakmica nije prekinuta i završila je u prijateljskom raspoloženju“.

Dodao je i da je sa roditeljima nakon svega održao sastanak i da su se oni izvinili. Podseća i da se pred svaki meč deca podsećaju na pravila i kodekse ponašanja.

„Od dece smo očekivali svakakve nestašluke, ali ovako nešto nismo, niti mi kao klub decu učimo takvim stvarima. Nakon prolaska grupe, plasirali smo se u dalje takmičenje i sastali se s drugom ekipom iz Beograda, koja je bila smeštena s nama u hotelu, ispali smo iz takmičenja posle odigranih penala“, priča vlasnik i trener splitske škole.

Ističe da s obzirom na dob dece, ona nisu znala šta pričaju niti za posledice izgovorenog. Bilo kako bilo, zabrinjavajuće je što takve stvari dolaze i iz kuće, u zemljama koje su građanski rat videle pre 30 godina i ne trebaju im sukobi u budućnosti.

„Mi kao klub nikad nismo i nikad nećemo našu decu podsticati na nešto takvo. Učimo ih da su sva deca jednaka i da nema mesta mržnji u sportu. Možemo pomagati u podizanju dece u sportskom duhu onoliko koliko ona provode vremena s nama. Nudimo naše iskreno izvinjenje svim našim sportskim prijateljima iz država bivše regije. Trudićemo se da se ovakvo nešto nikada ne ponovi“, naveo je trener za Slobodnu Dalmaciju.

BONUS VIDEO: Pričali smo s “Nejmarom” i malo nas je razočarao – ne zna ko je Rambo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar