Luka Modrić
Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Da li je Luka Modrić odigrao poslednji meč u dresu Hrvatske? To je pitanje koje muči svakog navijača nakon što je Hrvatska poražena u finalu Lige nacija od Španije nakon penal serije.

Poznati fudbalski magazin „Four-Four-Two“ objavio je neposredno pred finale listu 50 najboljih igrača svih vremena, a vezista Reala je dobio, po mišljenju hrvatskih medija, neočekivano loš plasman na toj listi.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbaler koji je tokom 2018. godine pokupio sve individualne nagrade i koji je višestruki prvak Lige šampiona i Španije završio je tek na 28. mestu. To se nije dopalo hrvatskim medijima, pa je „Večernji.hr“ naveo ko je sve ispred hrvatskog kapitena koji će ove godine napuniti 38. godinu.

„Pa dobro, za Boga miloga! Pitate se sigurno, gde je na FFT listi smešten Luka Modrić ako ga nema među dvadeset najboljih? Evo i odgovora: tek na 28. mestu! Ispred njega još su Ronaldinjo, Jašin, Ćavi, Inijesta, Barezi, Karlos Alberto i Roberto Bađo. Da, naša Zlatna lopta i najbolji i najuspešniji fudbaler kog smo ikada imali jedva je ušao među najboljih trideset“, stoji u tom tekstu.

Novak Đoković Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Ipak, pronašli su i razlog takvog ponašanja. Dugo su to gledali na primeru Novaka Đokovića kome neki mediji i dalje ne priznaju da je najbolji teniser svih vremena.

„Kako uopšte objasniti ovakav izliv „objektivnosti“ prema Modriću, osim onim istim sindromom koji zapadni svet ima i prema 23-strukom osvajaču teniskih Grend slemova Novaku Đokoviću; nikada sportista sa ovih prostora, koliko god veličanstven i sportski uspešan bio, neće tamo dobiti afirmaciju koju zaslužuje – da je najveći svih vremena“, zaključuje se u tekstu tog portala.

BONUS VIDEO „U srpskom fudbalu vlada samo mafija“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar