Foto: EFE/Friedemann Voge

Spreman i da prekine karijeru.

Danski napadač Martin Brejtvejt (32) nema nameru da više nosi dres Espanjola. On je odlučio da spkauje kofere i dobrovoljno napustio kamp kluba u Marbelji i od tog trenutka je nedostupan za sve pozive.

Fudbaler je jednostavno ‘pukao’ preko noći, spakovao kofere i napustio kamp kluba u Marbelji, a da nikome nije rekao.

PROČITAJTE JOŠ

Čelnici Espanjola pokušavaju da dođu do njega. Međutim, ne kontaktira ni sa kim i nema nameru da se vraća i naredne sezone igra u drugoj ligi.

Na ovaj način Danac navodno pokušava da iznudi raskid ugovora koji ga vezuje za tim iz Barselone do leta 2025. godine. Po svemu sudeći, čak i kraj njegove karijere je opcija, a ta odluka je vrlo verovatna.

Iskusni napadač je poznat kao jedan od najbogatijih fudbalera na svetu. Prethodnih godina razvio je nekoliko poslova u kojima je zaradio stotine miliona dolara. Kažu da je težak više od 250 miliona dolara.

Njemu novac koji zaradi u fudbalu ne znači apsolutno ništa. On je tu samo zato što uživa u ovom sportu i videćemo da li će odlučiti da završi karijeru ili će igrati negde drugde. Jedno je sigurno – ne vraća se u Espanjol.

Prošle sezone Martin Brejtvajt je za Espanjol odigrao 33 utakmice i postigao deset golova.

Vrhunac njegove karijere dogodio se 2019. godine kada je potpisao za Barselonu. Tri sezone je bio član katalonskog kluba, ali nikada nije bio prvi izbor u napadu.

Pored ovih klubova, igrao je za Bordo, Midlzbro, Leganes, Esbjerg i Tuluz, gde je ostavio najveći trag sa 40 golova i 15 asistencija u 149 nastupa.

Za reprezentaciju Danske ovaj 32-godišnji napadač odigrao je 66 utakmica i postigao 10 golova.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar