Foto: Starsport

Srpski fudbaler Miodrag Pivaš napustio je srpski fudbal ovog leta i već promenio dva kluba. Pravo iz Jedinstva u engleski Njukasl za 800 hiljada evra, to je bio prvi prelazak srpskog igrača.

Među „svrakama“ se nije zadržao pošto ga je Njukasl posle nepuna dva meseca prosledio na pozajmicu u holandski Viljem II.

PROČITAJTE JOŠ:

Pivaš će tamo ostati na pozajmici godinu dana, odnosno do leta 2025. godine, kada će se 19-godišnjak vratiti u „matično jato“.

Centralni defanzivac je karijeru počeo u austrijskim klubovima Sizenhajmu i Gredigu, posle čega je prošlog leta pojačao Jedinstvo.

Bio je deo tima koji se plasirao u Superligu Srbije ove sezone, a onda se otisnuo u inostranstvo, samo što šansu neće dobiti, bar ne odmah, u Engleskoj.

„Za svoj razvoj uglavnom moram da treniram i igram minute na najvišem nivou. Viljem II je poznat po tome što mladim igračima daje šansu. Nadam se da ću steći iskustvo ovde, a onda ga poneti sa sobom ka višem cilju, igranju u Premijer ligi“, rekao je Pivaš za klupski sajt Viljema.

Iz kluba su poručili da hoće da naprave balans između mladih talenata i iskusnih igrača, a pohvalili su se i dobrim kontaktima u Engleskoj zbog kojih je ovaj transfer realizovan.

Pivaša sada samo radna dozvola deli od toga da počne da trenira i igra u Tilburgu.

BONUS VIDEO: Gol Kelna protiv Šalkea iz brzog kontranapada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar