Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Fudbaleri Milana pobedili su Totenhem na svom terenu u prvom meču osmine finala Lige šampiona sa 1:0.

Identičnim rezultatom je i tim Bajern Minhena pobedio Pari Sen Žermen na gostovanju na Parku prinčeva.

PROČITAJTE JOŠ:

Milan je svoj meč rešio već na startu prvog poluvremena, kada je Brahim Dijaz iskoristio jednu dobru šansu da „izrudari“ gol za svoj tim.

Iz odbitka posle svog šuta je uspeo da uhvati loptu glavom i ugura je u mrežu Totenhema već u sedmom minutu susreta.

Teo Ernandez je pre toga prošao po levoj strani, uputio je udarac, Frejzer Forster je uspeo da odbrani njegov udarac, ali „pevci“ nisu imali sreće.

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Već tada je bilo jasno da Milanu ne smeta što se posle devet godina vratio u nokaut fazu elitnog takmičenja i da tu nema nikakvu zadršku.

Međutim, stvorila se i zadrška, pa je tim iz Italije na svom terenu igrao nešto povučenije, jer je čuvao stečenu prednost.

Zato do poluvremena nije bilo mnogo uzbuđenja, izuzev još jednog prodora Ernandeza posle kog je u 37. minutu Totenhem imao koncentracije da ne primi drugi gol posle ubačene lopte.

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

U drugom poluvremenu se igralo čvršće, što je rezultiralo i žutim kartonom Erika Dajera zbog kog će propustiti revanš u Engleskoj.

Milan je do kraja susreta imao šanse preko De Ketelera i Rafaela Leaa, dok se u šesnaestercu gostiju nije najbolje snašao Tijao.

Dajer je probao da udarcem glavom pogodi metu pred kraj susreta, nije uspeo, Leao je na kraju ustupio mesto Antu Rebiću, a Milan je slavio pred revanš osmog marta u Londonu.

BONUS VIDEO: Kobno Izletanje Stojkovića i poraz njegove Al Feihe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar