Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Siniša Mihajlović je konačno imao razlog da sa osmehom govori o predstavi izabranika u dresu Bolonje nakon trijumfa nad Veronom sa 1:0, a nije govorio isključivo o fudbalu.

Prošlo je gotovo dva meseca od kada je Verona slavila poslednji put istovetnim rezultatom protiv Krotonea 29. novembra 2020. Miha je zbog toga bio izuzetno raspoložen i detaljan:

PROČITAJTE JOŠ

„Voleo bih da se zahvalim treneru Ivanu Juriću i da mu čestitam, jer je bio iskren kada je rekao da smo igrali bolje. Ne bi svi to rekli, a zaslužuje mnogo poštovanja zbog iskrenosti“, rekao je Mihajlović za „Skaj sport Italija“.

Objasnio je šta se dešavalo sa timom u prethodnih dva meseca, što je dosta uticalo na igru.

„Mučili smo se kada je u pitanju rezultat, ne i po pitanju predstave. Moramo da podignemo nivo igre i da pokušamo da uradimo još nešto, da pronađemo poniznost da se suočimo sa sopstvenim problemima, da imamo više hrabrosti sa loptom i da igramo bez pritiska. Iznad svega, moramo da ponovo otkrijemo rešenost, zatim potrebu za pobedom po svaku cenu, koju smo imali kada smo se borili da ne ispadnemo. Bila je ovo teška utakmica, ali više smo nego odgovorili Veroni na agresiju, presing i glad, pa je ovo bila zaslužena pobeda. Igrali smo bez sedam ili osam igrača koji su prvi izbor poslednja dva meseca i to nije bilo lako ni za koga, ali smo i dalje bili konkurentni i zaslužili smo više“, iskren je Mihajlović.

Mihajlović je često nosio kapu tokom borbe sa leukemijom, a tu naviku je nastavio i u trenutku kada je pobedio bolest i sve to ostavio iza sebe. Njegov prijatelj Bili Kostakurta se našalio u studiju da je u ovom trenutku najelegantniji trener u Seriji A trenutno.

„Uz dužno poštovanje, nije teško biti najelegantniji trener u Seriji A. Više bih voleo da budem najbolji nego najstilizovaniji, ali to nije neki kompliment! Tu ne postoji takmičenje.“

Rikardo Orsolini je rešio pitanje pobednika sa penala, ali je u toku meča promašio nekoliko šansi.

„Moramo da budemo smeliji, da dolazimo u situacije i da preuzimamo rizik i kada možemo da napravimo grešku, jer je to neophodno u fudbalu. Ponekad pokušamo da ušetamo sa loptom u mrežu i to je nemoguće.“

Golman Verone Marko Silvestri je pre penala Orsolinija pokušao psihološke igre sa rivalom, nešto što mu je uspelo ranije protiv Zlatana Ibrahimovića.

„Promašio sam više penala nego slobodnih udaraca u životu, pa nije bilo potrebe za tim kada sam ih ja izvodio (smeh). Drago mi je da smo našli nekog da izvodi udarce sa bele tačke jer smo ih već promašili nekoliko“, završio je Mihajlović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar