Lionel Mesi/Foto: EPA-EFE/RAUL MARTINEZ

Nova FIFA rang lista.

Izašla je nova FIFA rang lista. Argentinci iako šampioni sveta, po Svetskoj kući fudbala nisu najbolji na svetu.

Pročitajte još

Šampioni sveta Argentinci predvođeni kapitenom i zvanično najboljim igračem Svetskog prvenstva u Kataru Lionel Mesi, skočili su za jedno mesto i sada zauzimaju drugu poziciju. Ni „boginja“ nije bila dovoljna da se probiju na čelo FIFA liste.

Lider je i dalje Brazil, kao što je to bio slučaj i pre Mundijala u Kataru.

Brazilci su došli na Svetsko prvenstvo sa velikim ambicijama, kao prvi favoriti. Ipak, otišli su razočarani budući da su zaustavljeni već u četvrtfinalu od Hrvatske nakon penala (1:1), ali taj neuspeh nije se odrazio na njihov plasman na FIFA listi. Treće mesto zauzimaju aktuelni vicešampioni sveta Francuzi, koji nisu uspeli da protiv Argentine odbrane titulu iako je najbolji strelac Mundijala Kilijan Mbape odigrao turnir za pamćenje.

Četvrto mesto pripada Belgijancima koji su razočarali u Kataru budući da su ispali već u grupnoj fazi. Njihov kvalitet i potencijal potpuno je pao u drugi plan u odnosu na sukobe unutar ekipe. Slede Englezi koji su ostali na petom mestu.

Od šestog do 10. mesta zauzimaju redom: Holandija, Hrvatska, Italija (koja se nije kvalifikovala za Svetsko prvenstvo), Portugal i Španija.

Prvih 10 na FIFA listi:

  1. Brazil
  2. Argentina
  3. Francuska
  4. Belgija
  5. Engleska
  6. Holandija
  7. Hrvatska
  8. Italija
  9. Portugal
  10. Španija

BONUS VIDEO Navijač skočio sa mosta tokom slavlja u Argentini